Hledáte recept na guláš, který uspokojí chuťové pohárky a zároveň nasytí velkou skupinu lidí? Zde je unikátní recept na lahodný guláš, který dokáže nakrmit až 20 lidí.
Ingredience:
- 3 kg hovězího masa na guláš
- 3 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 6 paprik
- 1 plechovka konzervovaných rajčat (400 g)
- 4 lžíce sladké papriky
- 2 lžíce kmínu
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého pepře
- 4 lžíce oleje
- 2 l litry vody
- 2 kostky masoxu
- sůl podle chuti
Postup:
- Masa nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova. Poté je vyjmeme z hrnce a odložíme na talíř.
- Na stejném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme sladkou papriku, mletý kmín, majoránku a pepř a restujeme další 2 minuty.
- Pak přidáme opečené maso zpět do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kostky masoxu a vaříme pod pokličkou na středním plameni asi 2 hodiny. Pokud se guláš zahustí příliš, přidáme trochu vody.
- Poté nakrájíme papriky na plátky a přidáme je do hrnce spolu s rajčaty. Vaříme dalších 30 minut bez poklice, aby se guláš mohl zredukovat.
- Ochutnáme a přidáme sůl podle chuti.
Tipy:
- Pokud chcete guláš ještě víc prošpikovat chutí, můžete přidat na kostičky nakrájené brambory, které se s gulášem vaří zhruba poslední hodinu.
- Pokud chcete guláš trochu zesladit, můžete přidat lžíci třtinového cukru.
- Guláš podáváme nejlépe s chlebem nebo knedlíky.
S připraveným receptem na guláš pro 20 lidí už se nemusíte strachovat, že se na vašem večírku někdo nenají. Guláš podávaný s chlebem nebo knedlíky zaručeně potěší a vy získáte body za skvělou hostinu. Přejeme dobrou chuť!