Pokud vám dochází nápady, co uvařit v následujících dnech, máme pro vás hned 7 tipů. Věříme, že se vám při pročítání našeho výběru budou sbíhat sliny. Dobrou chuť!
Pondělí: Lasagne s čerstvou bazalkou
Poprvé se příprava lasagní může zdát složitá, jakmile si je ale jednou vyzkoušíte a hlavně ochutnáte, ráda je budete vařit častěji. Lasagne se připravují z kupovaných těstovinových plátů, které se prokládají směsí mletého hovězího masa se zeleninou a bešamelem. Posypané sýrem a bazalkou se poté zapečou v troubě.
Úterý: Kuře na kari s rýží
Kuřecí maso na kari je na přípravu snadné a rychlé jídlo, kterým se zavděčíte prakticky všem. Výrazná mírně pikantní chuť koření se zjemňuje přidáním smetany. Pokrm se nejčastěji podává s rýží.
Středa: Zapečená cuketa
Sezóna cuket právě vrcholí. Pokud si ji nepěstujete na zahrádce, snadno ji seženete v každém supermarketu. Jedním z oblíbených receptů z cukety je zapečená cuketa na plechu s nakrájenou slaninou, sýrem, cibulkou, vejcem, strouhankou a kořením.
Čtvrtek: Fazolky na kyselo
Další chutnou letní zeleninou nejen ze zahrádky jsou zelené fazolky. Připravit si je můžete s opečenou cibulkou a slaninou jako přílohu ke steaku, nebo na kyselo v jemné smetanové omáčce. Fazolky na kyselo jsou nejlepší s bramborem a hovězím masem, lze je podávat také s vejcem a houskovým knedlíkem.
Pátek: Vepřový špíz
Špíz z vepřového masa se slaninou, paprikou, šalotkou a další zeleninou lze připravit v troubě nebo na venkovním grilu. Skvěle chutná s opečeným bramborem, hranolkami nebo čerstvým pečivem.
Sobota: Rajská omáčka s plněnou paprikou
Rajská omáčka je zaručená česká klasika, která nikdy neomrzí. Nejlépe chutná s paprikou plněnou směsí mletého hovězího masa a rýže. Omáčku servírujeme s houskovým knedlíkem, rýží nebo vařenými těstovinami.
Neděle: Kuřecí roláda s nádivkou
Kuřecí roláda s nádivkou je méně běžný pokrm z kuřecího masa, který se hodí spíše pro slavnostní nebo nedělní oběd. Základem je vykostěné kuře, které se naplní nádivkou z rohlíků, vajec, slaniny a koření. Podle chuti můžete nádivku vylepšit žampiony, paprikou nebo čerstvými bylinkami. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.