Jen málo věcí v životě je tak oblíbených jako lahodná kombinace Nutelly a teplé, měkké buchty. Spojení bohaté lískooříškové pomazánky s čerstvě upečeným těstem vytváří jedinečnou symfonii chutí, která dráždí chuťové pohárky a přináší čiré potěšení těm, kteří si ji vychutnávají. Ať už si ji dopřejete jako svačinu, dezert nebo k šálku kávy, je buchta s nutelou kulinářským mistrovským dílem, které alespoň jednou za čas musíte zkusit.
Buchta s nutelou – ingredience
I když jde o kalorickou bombu a Nutella také nebývá v obchodech právě levná, pokud hledáte rychlý dezert pro sváteční dny nebo pro vzácnou návštěvu, pak vás tenhle recept určitě nezklame.
Těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 šálek mléka
- 1/2 šálku oleje
- 2 vejce
- Prášek do pečiva (nejlépe s vinným kamenem – určitě nepoužívejte sodu, tak v těstě zanechá pachuť)
- 1/2 balíčku vanilkového pudinku
Náplň:
- 2 balení tvarohu nebo smetanového sýra Philadelphia nebo podobného (přibližně 500 g)
- 1 vejce
- Několik lžic kakaového prášku
- Necelý šálek mléka
- Čokoládový pudink
- Vanilkový cukr
- Cukr (podle chuti)
Další:
- Nutella (velké množství)
Příprava těsta na buchtu
V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a polovinu balení vanilkového pudinku. Do suché směsi přidejte mléko, olej a vejce. Důkladně promíchejte, až vznikne hladké těsto.
Příprava náplně
V jiné míse smíchejte tvaroh nebo smetanový sýr s čokoládovým pudinkem, vanilkovým cukrem, cukrem (množství upravte podle chuti), jedním vejcem, kakaovým práškem a necelým hrnkem mléka. Míchejte, dokud nevznikne krémová, roztíratelná konzistence.
Vše sestavte a upečte
Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dbejte na to, aby bylo všude rovnoměrně tenké. Na těsto nalijte připravenou náplň a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše. Nyní si vezměte Nutellu a moučník s ní bohatě potřete.
Buchtu pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut. Dávejte na ni pozor, protože doba pečení se může lišit v závislosti na vaší troubě. Po dokonalém upečení ji vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem a připravte k podávání.