Krása

Jak si udělat domácí pedikúru: Krok za krokem průvodce

Jak si udělat domácí pedikúru: Krok za krokem průvodce

Staráte se o své nohy a chodidla? Pokud ne, možná byste měly začít a odměnit své nohy za to, že vás po celý den nosí. Najděte si tedy chvilku času a udělejte si pořádnou domácí pedikúru. Vaše chodidla to ocení.

1. Relaxační lázeň

Napusťte do lavoru teplou vodu a přidejte olejíček pro změkčení, hydrataci a výživu. Na změkčení kůže pomáhá také citronová šťáva, dezinfekční účinky má ocet. Ocet však příliš nevoní a pravděpodobně vám trochu pokazí zážitek z této krátké desetiminutové koupele nohou. Pokud máte rády vůně, doporučujeme spíše použít pár kapek esenciálního oleje.

2. Ostříhejte a zapilujte nehty

Postarejte se o nehty. Pokud byly nalakované, zbavte je starého laku (což ostatně můžete udělat i před koupelí) a ostříhejte je nůžkami či kleštičkami. Nehty stříhejte vždy do rovna, aby vám nezarůstaly. Nakonec použijte pilníček.

3. Pemza

V dalším kroku je nutné odstranit z chodidel starou a ztvrdlou kůži. S tím vám pomůže pemza (případně rašple, speciální žiletka na pedikúru nebo elektrický strojek). Ať už použijete k odstraňování ztvrdlé kůže cokoliv, nakonec je vhodné provést ještě peeling nohou.

4. Hydratační krém a lakování nehtů

Hotovo? Vmasírujte do chodidel hydratační krém. Pokud se chystáte nehty na nohou lakovat, nezapomeňte je předtím odmastit odlakovačem, aby vám na nich lak držel. Nejprve aplikujte base coat, poté oblíbený lak a následně top coat. A máte hotovo.

Tip pro vás: Na závěr vždy vydesinfikujte všechny používané pomůcky.