Krása a módaVlasy

Jak zaplést kanekalon do vlasů: návod na originální letní účes

Jak zaplést kanekalon do vlasů: návod na originální letní účes

V posledních několika letech začaly být v módě zapletené copy. Jsou k vidění na módních přehlídkách, hudebních festivalech i klipech slavných hudebníků. Nejsou to ale ledajaké copy. Většina z jejich nositelů volí naplétané francouzské copy, které ještě zvýrazňují barevným kanekalonem.

Co to je kanekalon

Kanekalon se nazývá materiál, z něhož jsou vyráběny syntetické vlasy. Je k dostání v mnoha barevných variacích, strukturách i délkách a záleží tak jen na vašich preferencích. Nejčastěji je využíván na tvorbu rasta copánků, ale v posledních letech si proráží cestu také mezi širší veřejnost.

V jakých barvách lze koupit

Kanekalon seženete prakticky v každé barvě, na kterou si vzpomenete. Nejčastěji jsou k vidění odstíny růžové, modré či červené, nic zvláštního není ale ani na jiných barvách spektra. Mnoho lidí volí raději umírněnější cesty a preferuje bílou, šedou nebo černou.

K dostání jsou také barvy, které působí přirozenějším dojmem. Je tak možné opticky prodloužit vaše vlasy bez toho, aniž by to na první pohled bilo do očí. Uvědomte si ale, že kanekalon tady není od toho, aby se tvářil jako vaše přírodní vlasy. Pokud je právě to vaším cílem, vyzkoušejte jiné příčesky. Kanekalon si víc užijete, pokud ho „přiznáte“.

Jak se kanekalon používá

Způsobů, jak zaplést kanekalon do vlasů, je několik. Každý kadeřník může mít vlastní metody a oblíbené účesy. Pokud ale s kanekalonem začínáte, stačí vám je jednoduchý návod, jak zaplést kanekalon do vlasů.

Pokud ovládáte techniku pletení holandských copů, máte vyhráno. Rozdělte vlasy na dvě poloviny a jednu z nich zajistěte gumičkou, aby vám nepřekážela. Budete pracovat pouze s tou druhou. Začněte klasicky se třemi prameny, ale postupně ke každému z nich, jak je budete zaplétat přidejte kromě volných vlasů i část kanekalonu.