KrásaKrása a móda

Tajemství mladistvé kůže i v 50: Jak toho docílit?

Tajemství mladistvé kůže i v 50: Jak toho docílit?

Pokožka může být krásná v jakémkoli věku. Chce to jen neusnout na vavřínech a správně o sebe pečovat, protože s přibývajícím věkem je na naší kůži znát každý další rok. Prozradíme vám tajemství mladistvé kůže i v 50.

Tajemství mladistvé kůže i v 50: Jak toho docílit?

Stárnutí pokožky je nevyhnutelný proces, který nelze zastavit. Nicméně můžete sami sobě správnou péčí dopomoci k tomu, že si vaše kůže zachová všechny skvělé vlastnosti i v pokročilém věku. Ve finále na tom není nic až tak složitého. Stačí se držet těchto rad.

·        čištění pleti je základ

·        produkty s účinkem proti vráskám

·        péče o pleť v podobě peptidů

·        mazat, mazat, mazat

Čištění pleti je základ

To, jak dlouho si naše pokožka udrží mladistvý vzhled, je z velké části dáno genetikou. Sami sobě ale můžete pomoci třeba i tím, že nebudete zanedbávat odličování pleti. Zvláště pokud používáte make-up.

Naučte se každý večer své pokožce věnovat. Důkladně ji odlíčit a vyčistit, zbavit ji nejen nánosu líčidel, ale také nečistot, které na pokožce během dne ulpěly.

Produkty s účinkem proti vráskám

Jedním ze způsobů, jak si udržet mladistvou pokožku i v pokročilém věku, je nedat vráskám šanci. Nevyhne se jim nikdo, ale nemusíte jim dobrovolně chodit naproti, aby váš obličej „zdobily“ dříve, nežli je nutné.

Přidejte do své každodenní rutiny produkty s účinkem proti vráskám. Začít s nimi lze už od 25 věku života, čímž rozhodně nic nezkazíte.

Péče o pleť v podobě peptidů

Peptidy jsou organické sloučeniny vznikající spojením několika aminokyselin. V pokožce se starají o stimulaci přirozených fyziologických procesů a zachování živých buněk. Peptidy jsou skvělým pomocníkem v boji proti vráskám a celkové regeneraci pokožky.

Mazat, mazat, mazat

V poslední řadě jako tip, jak si udržet mladistvou pokožku i po padesátce, je mazat, mazat, mazat. Nezanedbávejte nejen pleť, ale kůži celkově a pravidelně ji promazávejte. Používejte zpevňující krémy, které udrží vaši pokožku pevnou a vitální.