Krása a módaVlasy

Jak zvýšit hustotu vlasů: 5 tipů k hustší, kvalitnější a zdravější kštici

Jak zvýšit hustotu vlasů: 5 tipů k hustší, kvalitnější a zdravější kštici

Trápí vás příliš jemné vlasy? Do hustých kadeří máte fakt daleko? Potýká se s vypadáváním vlasů, kvůli kterému je vaše hříva řidší a řidší? Ještě než začnete schovávat vlasy pod čepici, přečtěte si naše tipy, jak zvýšit hustotu vlasů.

Tipy jak zvýšit hustotu vlasů. I v domácích podmínkách

Pokud hledáte způsoby, jak zvýšit hustotu vlasů, nemusíte se hned svěřovat do rukou odborníků a utrácet za jejich péči mnohdy nekřesťanské částky. Existuje hned několik metod, jak zvýšit hustotu vlasů i v domácích podmínkách:

  • Pravidelné mytí
  • Správná péče o pokožku hlavy
  • Přípravky na růst vlasů
  • Masáže hlavy
  • Přípravky se správným obsahem živin

Netvrdíme, že námi doporučované metody, jak zvýšit hustotu vlasů, musíte nutně brát jako dogma, které bude fungovat na každého. Nic ale nezkazíte, když se našimi tipy budete řídit.

Tip první: pravidelné mytí vlasů

Abyste zbytečně nepřicházeli o vlasy, je na místě udržovat pokožku hlavy čistou a zdravou. Pokud si vlasy nemyjete pravidelně, dochází ke hromadění olejů a toxinů z vnějšího prostředí. Vlasy byste si měli mýt 3-4x do týdne.

Tip druhý: správná péče o pokožku hlavy

Málokdo si uvědomuje, že i pokožka hlavy si zaslouží určitou péči a pozornost. Jedním z důvodů řídnutí vlasů je množení kvasinek Malassezia furfurm, což je typ kvasinky přirozeně žijící na naší kůži, když se přemnoží, brání vlasovému růstu.

Tip třetí: přípravky na růst vlasů

Třetím tipem, jak zvýšit hustotu vlasů, je používat speciální přípravky určené na růst vlasů. Poraďte se v lékárně nebo i specialisty a zkuste nějaký čas tyto produkty používat. Sledujte, zda se dostaví výsledky.

Tip čtvrtý: masáže hlavy

Ano, i masáže hlavy, které ani zdaleka nejsou jen pro pohodlí a potěšení, mohou být způsobem, jak zvýšit hustotu vlasů. Masáž hlavy podporuje stimulaci růstu vlasů. Během masáže se pokožka ohřívá, prokrvuje, dochází k rozšíření krevních cév a výsledkem je proudění více krve do vlasových kořínků a lepší růst vlasů.


Tip pátý: přípravky se správným obsahem živin

Čtete složení vlasové kosmetiky, kterou používáte? Mnoho lidí to nedělá a to je chyba. Zajímejte se o to, zda používáte přípravky s přísadami, které vlasy čistí, chrání a zároveň hydratují. Dávejte přednost přípravkům s obsahem přírodních složek, jako je bambucké máslo, zelený čaj nebo kofein.