Recenze

Obchod Temu: podvod roku 2024 nebo levné a kvalitní zboží?

Obchod Temu: podvod roku 2024 nebo levné a kvalitní zboží?

Po Mall a Allegru se s online tržišti doslova roztrhl pytel. Novinkou mezi těmito typy obchodů je také Temu, které k nám přichází s atraktivní mobilní aplikací plnou slevových kupónů a také s nízkou cenou za jednotlivé vystavené produkty. Jedná se však o opravdu kvalitní zboží? Nebo je Temu pouze dobře promyšlený podvod?

Co to je Temu?

Jedná se o online tržiště, kde se dá nakoupit mnoho zboží za téměř velkoobchodní ceny, a proto nákupy na Temu přitahují menší i větší živnostníky. E-shop Temu vznikl teprve nedávno a nákup je možný prostřednictvím webových stránek a také mobilních aplikací Temu, kde najdete širokou škálu zboží, a to včetně dámského a pánského oblečení, produktů pro zdraví a krásu, doplňků do domácnosti, kuchyňského náčiní nebo třeba hraček pro děti.

Jaké jsou výhody nakupování na Temu?

Kromě nízkých cen si nakupující Temu oblíbili také proto, že nabízí různé slevové kupóny a akce. V naší aplikaci Temu jsme například narazili na kupóny se slevou 500 Kč při nákupu nad 1500 Kč nebo slevový kupón na 125 Kč bez minimální částky nákupu. Další výhodou je, že Temu vás nechá nakoupit první položku po stažení aplikace s až 90% slevou a také doprava je obvykle zdarma.

Jaké jsou nevýhody nakupování na Temu?

Jak jsme již viz výše zmínili, Temu funguje na principu online tržiště, a proto ne všichni prodávající musí mít nutně kvalitní produkty. Je důležité proto sledovat recenze kupujících a řídit se primárně podle nich. Nevýhodou tedy může být nízká kvalita zboží některých prodejců.

Mezi další nevýhodu se řadí čekací doba na doručení zboží, avšak doručení zboží z Temu většinou trvá cca týden, a proto se nejedná o velké mínus. Mnohem větším mínusem je, že se zboží nedá zaplatit na dobírku (na což jsme ze zahraničních e-shopů již zvyklí), a proto mnoho lidí nákup z Temu raději neuskuteční.

Závěr

Na závěr tedy můžeme prohlásit, že Temu není podvodný obchod a záleží pouze na vaší šikovnosti nebo také schopnosti číst a prohlížet recenze jednotlivých produktů, abyste nakoupili kvalitní zboží za málo peněz.