Recenze

Triko na cvičení: 2 nejlepší tipy na nákup + 3 rady jak o něj pečovat

Triko na cvičení: 2 nejlepší tipy na nákup + 3 rady jak o něj pečovat

Mnohdy potřebujeme k tomu, abychom se přinutili cvičit, tak silné odhodlání a vůli, že by byla škoda si nakonec chvíle pohybových aktivit znechutit nepohodlným oblečením nebo nevhodným tričkem. Triko na cvičení by nemělo být jen módním kouskem, protože především by mělo být triko na cvičení funkčním kouskem, který vám pomůže dosáhnout vašich cílů a nebude vás při pohybu omezovat. Jak tedy vybrat to nejlepší triko na cvičení?

Pohodlí na prvním místě

Při zkoušení trika na cvičení se zaměřte ze všeho nejdříve na to, zda je pohodlné. Netahá vás za krkem? Nestahuje vám příliš boky nebo prsa? Vybírejte opravdu pečlivě a zaměřte se na všechny detaily, které by vám během cvičení mohly překážet, protože váš komfort je nejdůležitější. Ideální triko na cvičení by mělo být také flexibilní a poskytovat vám volnost pohybu během různých druhů cvičení, ať už preferujete jógu nebo běh.

Dobrý odvod potu

Během cvičení se přirozeně potíme, a proto od trika na cvičení očekáváme, že bude dobře odvádět pot a bude také odolné proti zápachu. Tzv. funkční trika na cvičení mají tyto vlastnosti a většinou splňují také požadavek pohodlí.

Jak o triko na cvičení pečovat?

I když vaše triko na cvičení nemusí zapáchat, přesto se potem tvoří bakterie, které mohou při delším nošení bez praní způsobit nepříjemné reakce na vaši kůži. Dodržujte proto zásadu, že i sebevoňavější triko po cvičení vždy vyperete v pračce. Řiďte se pokyny výrobců na visačce a rozhodně byste neměli používat aviváž, pokud není speciálně určená pro sportovní a funkční materiály oblečení. Aviváž totiž snižuje schopnost funkčních materiálů a časem se může stát, že přestane odvádět pot a eliminovat pach.

Abyste zachovali kvalitu sportovních trik na cvičení, neměli byste je sušit v sušičce a zcela postačí nechat je volně uschnout na vzduchu vzhledem k rychleschnoucím materiálům, ze kterých jsou trika na cvičení obvykle vyrobena.