Další

Co se vyplatí koupit v supermarketu: 3 tipy pro rok 2024

Co se vyplatí koupit v supermarketu: 3 tipy pro rok 2024

Supermarkety jsou na českém trhu teprve několik desetiletí, za tu dobu si však stihly vydobýt své místo. Většina z nás nějaký přinejmenším jedenkrát do týdne navštíví, aby si domů odnesla své oblíbené produkty. Jaké to jsou a co se vyplatí koupit v supermarketu? Máme pro vás 3 tipy!

Jídlo

Pokud to vezmeme kolem a kolem, pak jídlo je to, co se nejvíce vyplatí koupit v supermarketu. Bezesporu. Nabídka je široká a malí producenti zpravidla nemohou cenově konkurovat velkým nadnárodním řetězcům. Jídlo v supermarketech bývá o mnoho levnější, všechno navíc najdete pod jednou střechou. Například mléčné výrobky pořídíte za bezkonkurenční cenu a můžete si vybrat z mnoha variant i značek.

Co se nevyplatí?

  • Čerstvé pečivo – kvalitnější seženete v pekárnách
  • Ovoce a zelenina (v sezóně) – kvalitnější a často i levnější pořídíte na lokálních trzích
  • Zdravá výživa – širší výběr a obvykle i lepší ceny mívají specializované e-shopy a internetové lékárny

Kosmetika a drogerie

Kosmetika a drogerie jistě také patří mezi to, co se vyplatí koupit v supermarketu. Nabídka bývá slušná a stejně tak i ceny. Zákazníky láká především možnost nakoupit všechno na jednom místě. Řada supermarketů má navíc vlastní edici kosmetických produktů i drogerie, která vychází v porovnání se známými značkami výhodněji.  

Co se nevyplatí?

  • Ekologické prostředky – nabídka ekologických čisticích prostředků bývá v supermarketech velmi omezená
  • Přírodní kosmetika – většina supermarketů ji nenabízí vůbec, jiné jen v omezené míře

Spotřební zboží

Většina současných supermarketů se snaží být co nejvíc konkurenceschopná. I proto do svého sortimentu zařazují vybrané spotřební zboží. Zpočátku šlo především o sezónní produkty, dnes ale není žádnou výjimkou, že v obchodech zakoupíte prakticky cokoli.

A mnohdy za výhodnější cenu než ve specializovaných prodejnách. Do obchodního domu Tesco se můžete vypravit pro oblíbenou značku oblečení F&F, v Lidlu zase pořídíte zákazníky prověřené pomocníky do domácnosti Silvercrest.