Recenze

Vyhlašujeme nejlepší kávu na rok 2024: zkusíte ji?

Vyhlašujeme nejlepší kávu na rok 2024: zkusíte ji?

Tu nejlepší kávu roku 2024 v supermarketu nenajdete! Pokud ale není v supermarketu, tak kde? Věřte tomu nebo ne, ale z České republiky se za posledních několik let stala kávová velmoc. Samozřejmě ne, co do objemu produkce, ale na našem území najdete tolik skvělých pražíren, že by byla velká škoda místní podniky nepodpořit. Často se jedná o malé rodinné firmičky, které svoji práci dělají s láskou. Abychom vám hledání ulehčili, vyhlašujeme nejlepší kávu na rok 2024!

Skvělé české pražírny

Jednou z největších a nejznámějších českých pražíren je bezesporu doubleshot. Jejich kávu si můžete nejen zakoupit domů, ale také vychutnat v mnoha kavárnách po celé České republice. Známá je také káva z upraženo.cz nebo značka Coffeespot.

Pokud potřebujete nějaký vtipný dárek, podívejte se do sortimentu Garage Coffee. Jejich edice „Maryša“ pobaví každého znalce. Dobrý skutek uděláte s kávou Mountain Gorilla Coffee. Část výdělku totiž pravidelně putuje na pomoc ohroženým horským gorilám. Šanci ale dejte i jiným, menším pražírnám.

Proč pražírna, a ne supermarket?

Velkou výhodou je, že jen málokterá česká pražírna nemá vlastní e-shop. Kávu si tak můžete objednat z klidu domova, a ještě si ji nechat namlít na hrubost, která vám vyhovuje. A tak přesto, že v běžných supermarketech v podstatě nemáte šanci zakoupit si namletou kávu na filtr nebo french press, malé české pražírny tuto poptávku zvládají hravě.

Za jejich kávu si pochopitelně trochu připlatíte, ve srovnání s jinými kvalitními výrobci je ale rozdíl téměř zanedbatelný. Navíc podpoříte české podniky, které často spolupracují s malými farmáři. A to se počítá!

Vyhlašujeme nejlepší kávu na rok 2024

Název kávyZnačkaCena za 100 gDruh kávyHodnocení
Ponto AlergeLázeňská káva269,-100% arabika (Catuai, Mundo Novo)+ chuť a vůně + farmářská káva + poměr cena/kvalita
HipsterskáDopraženo!269,-100% arabika (Etiopie, Kolumbie)+ poměr cena/kvalita + komplexní chuť + vhodná na filtr i espresso
Brazil Cafeina GroupRebel Bean620,-100% arabika (Brazílie)+ káva s příběhem + zajímavý design obalu + obsahuje CBD
Nejlepší kávu roku 2024 za nás vybrali odborníci v Kávových listech. Hodnotili nejen původ kávy, ale především její chuť a vůni. Zvažovali i různé neobvyklé přísady a poměr mezi cenou a kvalitou. Z jejich srovnání vyšly nejlépe kávy Ponto Alerge, Hipsterská a Brazil Cafeina Group s obsahem CBD extraktu. Vyzkoušíte některou z nich?