Bylinkový dip ze zakysané smetany je chuťově výborným doplňkem k různým pokrmům, jako jsou například grilovaná zelenina, brambory, chléb nebo jako dip pro tortilla chipsy. Bylinkový dip můžete využít také jako chutnou přílohu k rybám nebo kuřecímu masu. Připravte si společně s námi ten nejlepší dip ze zakysané smetany ještě dnes!
Co budete potřebovat?
Základem samozřejmě bude zakysaná smetana, kterou seženete za pár korun v každém obchodě s potravinami. Vybírat můžete z levnějších nebo dražších variant – odlišovat se bude v procentech tuku. Co se týče bylinek, snažte se, aby byly opravdu čerstvé, protože právě díky tomu získá váš bylinkový dip luxusní chuť.
- 250 g zakysané smetany
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. pažitka, petržel, kopr…)
- 1 stroužek česneku (nasekaný nebo protlačený přes lis na česnek)
- 1 lžíce citronové šťávy (může být i šťáva z limetek – stačí jedna lžička)
- Sůl a čerstvě namletý pepř dle chuti (pepř nemusí být, pokud budou dip jíst také děti)
Jak budete postupovat?
- Nasekejte čerstvé bylinky na jemné kousky. Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte namísto čerstvých sušené nebo mrazené.
- Následně začněte s přípravou zakysané smetany: Do mísy vložte zakysanou smetanu a přidejte nasekané bylinky, nasekaný česnek a citronovou šťávu.
- Přidejte špetku soli a čerstvě mletého pepře dle chuti. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily a bylinky se rovnoměrně rozložily v zakysané smetaně.
- Pokud si přejete intenzivnější chuť, můžete přidat více bylinek, česneku nebo citronové šťávy podle svého uvážení. Chuť a koření můžete upravovat kdykoliv během přípravy dipu podle svého gusta.
Servírování
Před podáváním dejte dip na chvíli vychladnout do lednice, aby se chutě dobře promísily a dip ztuhl. Servírujte s čerstvým pečivem, zeleninovými tyčinkami nebo jako přílohu k jídlu. Dobrou chuť!