Recepty

Bylinkový dip ze zakysané smetany: Lahodný recept ve 4 krocích

Bylinkový dip ze zakysané smetany: Lahodný recept ve 4 krocích

Bylinkový dip ze zakysané smetany je chuťově výborným doplňkem k různým pokrmům, jako jsou například grilovaná zelenina, brambory, chléb nebo jako dip pro tortilla chipsy. Bylinkový dip můžete využít také jako chutnou přílohu k rybám nebo kuřecímu masu. Připravte si společně s námi ten nejlepší dip ze zakysané smetany ještě dnes!

Co budete potřebovat?

Základem samozřejmě bude zakysaná smetana, kterou seženete za pár korun v každém obchodě s potravinami. Vybírat můžete z levnějších nebo dražších variant – odlišovat se bude v procentech tuku. Co se týče bylinek, snažte se, aby byly opravdu čerstvé, protože právě díky tomu získá váš bylinkový dip luxusní chuť.

  • 250 g zakysané smetany
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek (např. pažitka, petržel, kopr…)
  • 1 stroužek česneku (nasekaný nebo protlačený přes lis na česnek)
  • 1 lžíce citronové šťávy (může být i šťáva z limetek – stačí jedna lžička)
  • Sůl a čerstvě namletý pepř dle chuti (pepř nemusí být, pokud budou dip jíst také děti)

Jak budete postupovat?

  1. Nasekejte čerstvé bylinky na jemné kousky. Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte namísto čerstvých sušené nebo mrazené.
  2. Následně začněte s přípravou zakysané smetany: Do mísy vložte zakysanou smetanu a přidejte nasekané bylinky, nasekaný česnek a citronovou šťávu.
  3. Přidejte špetku soli a čerstvě mletého pepře dle chuti. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily a bylinky se rovnoměrně rozložily v zakysané smetaně.
  4. Pokud si přejete intenzivnější chuť, můžete přidat více bylinek, česneku nebo citronové šťávy podle svého uvážení. Chuť a koření můžete upravovat kdykoliv během přípravy dipu podle svého gusta.

Servírování

Před podáváním dejte dip na chvíli vychladnout do lednice, aby se chutě dobře promísily a dip ztuhl. Servírujte s čerstvým pečivem, zeleninovými tyčinkami nebo jako přílohu k jídlu. Dobrou chuť!