Krása a módaRecenze

5 tipů na dámský parfém, který lze vybrat jako dárek na poslední chvíli

5 tipů na dámský parfém, který lze vybrat jako dárek na poslední chvíli

Výběr správného parfému je sice osobní záležitostí, avšak každou ženu potěší luxusní parfém jako dárek. Při výběru jen stačí zohlednit osobnost budoucí nositelky tak, aby parfém podtrhnul jedinečnost obdarované ženy. Bez ohledu na věk existují univerzální tipy, jak najít ten správný parfém pro dívku či ženu. Abychom vám usnadnili rozhodování, přinášíme seznam oblíbených dámských parfémů, které si získaly srdce mnoha žen po celém světě a lze je sehnat i jako dárek na poslední chvíli.

#1 Dior J’adore – luxus v podobě květinové vůně

Parfém J’adore od značky Dior je osvěžující květinová vůně s dominantními tóny jasmínu, ylang-ylang a růže. Její lahvička symbolizuje smyslné křivky legendární amfory, která je dílem představitele značky Christian Dior. Lahvičku zdobí ikonický masajský náhrdelník, který se kolem ní obtáčí jako kolem ženského krku. Tato vůně je výrazem luxusu a ženské krásy. Je vhodná pro ženy, které touží po vznešenosti a eleganci. 

Parfém Dior patří mezi ty nejikoničtější a rozhodně ženu potěší
Parfém Dior patří mezi ty nejikoničtější a rozhodně ženu potěší

#2 Marc Jacobs Daisy – lehký osvěžující parfém

Daisy je lehký a osvěžující parfém od Marc Jacobse, který je oblíbený především mezi mladší generací. Ve vůni ucítíte tóny jahod, květů fialky a vanilky a své nositelce poskytne lehkost a nevinnost. Je skvělým výběrem pro denní nošení.

  • Toaletní voda Daisy ztělesňuje štěstí a optimismus. Symbolizuje ji hravý flakón s retro plastovými sedmikráskami na jeho uzávěru. Design flakónu si dokonce v roce 2008 získal ocenění v rámci každoročního udílení cen FiFi Awards.

#3 Gucci Bloom – pro smyslné a odvážné ženy

Gucci Bloom je květinový parfém, který evokuje pocit rozkvetlé zahrady. S nóty tuberózy, jasmínu a růže vytváří svůdnou a ženskou vůni. Je ideální pro ženy, které milují květinové a romantické vůně, a nebojí se vyjádřit svou autenticitu a odvahu. Bohatá květinový vůně je zabalena do lakovaného retro flakónu, který připomíná porcelán a na poličce se jistě bude vyjímat. Celý flakón je oděný do barvy pudru. Vydejte se do tajuplné zahrady a objevte díky této vůni ti nejlepší ze světa květin.

#4 Jo Malone London Wood Sage & Sea Salt – unisex vůně 

Tato vůně od Jo Malone je osvěžujícím zážitkem s tóny mořské soli, šalvěje a dřeva. Je ideální pro ženy, které hledají unikátní a přírodní vůni. Nebojte se sáhnout po variantě unisex a nechte se unášet na vlnách potěšení. Tato kolínská voda se snaží vystihnout atmosféru mořského pobřeží, poskytuje pocit svobody a umožňuje únik do přírody. 100ml flakonek seženete do 3 000 Kč, takže za poměrně příznivou cenu můžete koupit kvalitní vůni i pro ty ženy, které nerady šetří na množství.

#5 Chanel Coco Mademoiselle – klasika, která osloví snad každou ženu

Tato klasická vůně od Chanelu je symbolem elegance a sofistikovanosti. S kombinací citrusových, květinových a dřevitých tónů poskytuje vůně své nositelce nesmírnou ženskost. Je ideální pro každodenní nošení i speciální příležitosti. Její flakón tvoří skleněný kvádr s matným uzávěrem. Je průhledný, takže vždy vidíte na zbývající množství vůně uvnitř. Nutno však podotknout, že se jedná o poměrně drahou vůni – 50 ml stojí okolo 3 500 Kč.

Chanel Coco Mademoiselle – klasika, která osloví snad každou ženu
Chanel Coco Mademoiselle – klasika, která osloví snad každou ženu