Co je to ta pravá frankfurtská polévka? Možná ji znáte a možná jste o ní nikdy neslyšeli. A pokud jste ji nikdy neochutnali, je to velká škoda. Na přípravu není kdovíjak složitá a poradí si s ní i začínající hospodyňka. My pro vás máme recept na chutnou frankfurtskou polévku, kterou si zamilujete po prvním ochutnání.
Pravá frankfurtská polévka – recept
Nejdříve ale pár slov o tom, co to ta pravá frankfurtská polévka vlastně je. Jde o polévku, kterou tvoří vývar. Zahušťuje se jíškou z mouky. Nesmí v ní chybět brambory nakrájené na kostičky, kolečka párku a také cibule. Přidává se také mačkaný česnek a paprika.
Jaké suroviny potřebujete?
Zaujala vás pravá frankfurtská polévka a rádi byste si ji zkusili připravit? Svou chutí i kombinací surovin dokáže nadchnout. Na přípravu potřebujete tyto suroviny:
- hovězí vývar
- nadrobno pokrájená cibulka
- utřený česnek
- vepřové sádlo na osmažení (lze nahradit olejem)
- hladká mouka na jíšku pro zahuštění
- brambory
- mletá sladká paprika
- kvalitní párky nakrájené na kolečka
- sůl a pepř
Postup přípravy
Příprava frankfurtské polévky opravdu není složitá. Nic, co byste nezvládli a s čím byste si nedokázali poradit. Začněte tím, že cibuli pokrájíte a osmažíte ji na sádle (případně na oleji). Přisypte mouku s mletou paprikou, lehce zarestujte. Postupně přilévejte hovězí vývar, nezapomeňte míchat.
Přidejte na kostičky pokrájené brambory, utřený česnek. Polévku osolte a opepřete. Poté vařte na mírném stupni cca 15-20 minut. Hlídejte, kdy začnou brambory měknout. Mezitím si na pánvičce bokem na sádle (či na oleji) orestujte kolečka párků. Ty se nakonec přidají do polévky.
Na surovinách záleží
Pravá frankfurtská polévka se neobejde bez párků. Abyste si polévku opravdu vychutnali, kupte kvalitní párky s vysokým obsahem masa. Hovězí vývar lze případně nahradit vývarem vepřovým. Lze použít i zeleninový, ale už to nebude úplně ono.