Další

Nejhorší dárky roku 2023: Co letos blízkým určitě nekupovat?

Nejhorší dárky roku 2023: Co letos blízkým určitě nekupovat?

Vánoce jsou brzy tu a většina z nás má už své vánoční dárky nakoupené. A pokud ne, máme pro vás několik rad, co byste svým blízkým rozhodně darovat neměli.

Poklad z půdy

I když není nic špatného na tom, když darujete nádherný vintage nebo retro předmět, je důležité si dvakrát rozmyslet, než darujete něco přímo z domu jen proto, že jste to nechtěli vyhodit. Ujistěte se, že vánoční dárky, které dáváte svým přátelům a rodině, jim přinášejí spíše radost, než aby je vnímali jako předměty z úklidu domu.

Cvičební pomůcky

Podložka na jógu, skákací švihadlo či činky rozhodně nejsou dobrou volbou, co dát svým blízkým pod stromeček. Takovým dárkem lidem totiž říkáte, aby okamžitě odložili tác s cukrovím nebo chlebíčky a začali sami se sebou něco dělat. Pokud tedy nechcete někomu záměrně ublížit, takovým dárkům se raději vyhněte.

Jak si najít čas na cvičení? 10 minut denně zvládne každý

Nepotřebné příslušenství a technika

Nabíječka na telefon může v praxi znít jako slušný malý dárek, ale ne nabíječka na iPhone pro uživatele systému Android. Pamatujte, že to, co se může zdát vhodné vám, nemusí pro druhou osobu vůbec platit. S tím souvisí i další špatný nápad: koupit někomu videohru, aniž byste věděli, jaký má systém nebo zda je daná videohra bude bavit.

Prostě jakákoli kniha

To, že víte, že někdo rád čte, neznamená, že byste jim měli koupit jen tak nějakou knihu. Kniha je totiž něco, nad čím se vyplatí popřemýšlet. Určitě někdo, kdo miluje detektivky, nebude nadšený z knihy, která spíše spadá do růžové knihovny. A pokud si nevíte s výběrem knihy rady, poraďte se s internetem nebo prodávajícím v knihkupectví. Určitě vám dobrou knihu pomůže vybrat.

Kosmetika intimní hygieny

Kosmetika jako vánoční dárek není nic neobvyklého a ani hrozného. Přeci jen dnes můžete vybírat z desítky hotových kosmetických balíčků. Čemu byste se ale měli obloukem vyhnout je kosmetika intimní hygieny. Nikdy totiž neznáte nikoho tak dobře, abyste věděli, že mu dané produkty budou vyhovovat. A navíc nezapomínejme na empatii. Obdarovaný se při rozbalení takového dárku nebude cítit dvakrát příjemně. Krom toho: co mu / jí asi naznačujete?

Spodní prádlo

I spodní prádlo patří mezi dárky, které byste svým blízkým neměli raději dávat. Tedy pokud nepatříte mezi pár, který chce svou polovičku potěšit. A proč nekupovat spodní prádlo? Krom toho, že ve většinu případů neodhadnete velikost dané osoby, znáte vkus obdarovaného protějšku? Ne všichni si potrpí na krajky nebo dokonce latex. Mějte toto na paměti!