Další

Ikony dětství: Televizní hrdinové, kteří nás formovali.

Ikony dětství: Televizní hrdinové, kteří nás formovali.

To za našeho dětství nebylo…asi nejčastější věta našich babiček, kterou čas od času vypustíme z úst i my. Doba se mění doslova mrknutím oka a co pro nás ještě před pár lety bylo nemyslitelné, se nyní stává skutečností. Zavzpomínejte na snímky, které nás formovaly a zkuste je třeba pustit vašim dětem. Možná v nich najdou zalíbení jako my před lety.

Dnes je nabídka seriálů, filmů i televizních pořadů výrazně vyšší než za našich dětských let, kdy jsme si jako děti musely často vystačit s jedním nebo dvěma televizními programy. A možná právě proto v našich srdcích navždy zůstávají televizní hrdinové, které si rádi čas od času připomeneme. Najdete mezi výčtem některého z těch vašich?

Tomáš Holý a kouzlo šumavských hor

Filmy s Tomášem Holým jsou nestárnoucí klasikou, která osloví řadu diváků i dnes. Kdo by nezavzpomínal na idylické prostředí Šumavských hor, kde se natáčely dva díly (Na pytlácké stezce, Pod Jezevčí skálou) s tímto představitelem v hlavní roli. Napínavý příběh, který dotváří malebné prostředí našich hor je doslova idylou, která stojí za připomenutí. O to víc, že jeho součástí je v té době asi náš nejznámější dětský herec, který bohužel skonal dříve, než by si zasloužil. Vám možná až s odstupem času neunikla jistá dávka propagandy tehdejšího režimu, ovšem kouzlu samotnému příběhu to neubere. Jen málokdo z nás tenkrát nezatoužil po podobném dobrodružství jako právě představitel hlavní role.

Macaulay Culkin aneb Kevin ve filmu Sám doma

Příběh malého Kevina je celosvětovým fenoménem, který se vrací na televizní obrazovky i dnes. Nebojácnost a vychytralost, se kterou dokáže malý Kevin přemoct ozbrojené bandity byla pro mnohé z nás neuvěřitelná. Zkrátka jsme chtěli být jako on a zažít podobné dobrodružství během vánočních svátků.

Jistě máte v hledáčku i řadu dalších televizních hrdinů, kteří utkvěli v paměti zrovna vám. Co si dnes společně s vašimi dětmi pustit film nebo seriál s hrdinou, kterého jste si zamilovaly zrovna vy?