Krása a módaVlasy

Krátké účesy pro ženy po 60: které teď frčí?

Krátké účesy pro ženy po 60: které teď frčí?

Dámy po šedesátce obvykle nosí krátké vlasy a není se čemu divit. Krátké střihy vypadají na starších ženách šik a dokážou svou nositelku omladit až o několik let. Mnohdy také vyřeší problémy s jemnými a řídkými vlasy. Jaké konkrétní střihy zvolit? A na co si u krátkých vlasů dát pozor? Poradíme vám.

Pixie cut

Znáte Audrey Hepburn či Twiggy? Pak pravděpodobně znáte i účes pixie, který tyto dvě dámy nosily. Pixie cut je velmi krátký střih vlasů, který sice na první pohled vypadá jako chlapecký, ale s vhodnými úpravami působí dokonale žensky.

Pixie bude slušet každé ženě bez ohledu na věk nebo tvar obličeje, důležité je jen zvolit tu správnou variantu. Účes může být kratší i delší, s ofinou či bez. Vytvořit ho lze dokonce i na kudrnatých vlasech, avšak musíte pak počítat s tím, že každodenní úprava vlasů bude poněkud náročnější.

Tip pro vás: Vyzkoušejte rozverné pixie s pramínky, které trčí do stran. Účes bude vypadat živější a vy mladší.

Bob

Nechcete-li mít vlasy úplně krátké, vyzkoušejte bob nebo lob (delší bob). U bobu jsou vlasy střižené rovně kolem hlavy a končí v oblasti brady, u lobu mohou být o něco delší. Bob je vlastně druhem mikáda. Účes má oblý tvar a vlasy mají různou délku. Zatímco vpředu jsou kratší, vzadu jsou delší. Nejlépe bob i lob vypadá s ofinou.

Bob si oblíbily i celebrity. Má ho ráda Keira Knightley, Rihanna, Jennifer Lopez nebo třeba Gwyneth Paltrow.

Krátké vlasy a péče o ně

Krátké vlasy vypadají hezky jen tehdy, jsou-li upravené. Dámy by jim tedy měly věnovat náležitou péči. Vlasy je obvykle třeba pravidelně stříhat, případně i barvit. Vyplatí se také používat stylingové prostředky (alespoň tužidlo a lak na vlasy).

Starší dámy by měly být opatrné s příliš krátkými střihy. Příliš krátké střihy totiž zdůrazňují vrásky. Podobnou medvědí službu může ženám s vráskami udělat i ofina. Upozorní totiž na vrásky v oblasti očí.