Vlasy

Zesvětlující barva na tmavé vlasy: 6 rizik, která nepodceňujte

Zesvětlující barva na tmavé vlasy: 6 rizik, která nepodceňujte

Zesvětlující barva na tmavé vlasy může být cestou k poměrně výrazné proměně, po které mnoho žen touží. Světlejší odstín vlasů může oživit celkový vzhled a přinést novou svěžest své nositelce. Avšak pokud se rozhodnete pro domácí zesvětlení vlasů, musíte brát na vědomí rizika, která to s sebou přináší. Zesvětlování vlasů u kadeřníka jich přináší o něco méně, ale také se to bez nich zcela neobejde. V následujícím textu vám odhalíme úskalí zesvětlování tmavých vlasů (nejen) v domácím prostředí:

Výběr zesvětlujícího produktu

Na trhu je mnoho produktů určených pro domácí zesvětlování vlasů, od barvících přípravků až po zesvětlující spreje. Je důležité vybrat produkt kvalitní a vhodný pro váš konkrétní typ vlasů. Mějte na paměti, že každý produkt má své vlastní složení a účinky na vlasy. Čtete pečlivě složení. Dodržujte také nutné rozestupy mezi barveními.

Riziko oranžových nebo žlutých odstínů

Tmavé vlasy mohou při zesvětlování vykazovat oranžové nebo žluté tóny. To může být způsobeno nedostatečným zesvětlením, chybou v aplikaci nebo samotnými vlastnostmi vašich vlasů. Chcete-li dosáhnout požadovaného odstínu, může být nutné zesvětlování opakovat. Můžete také navštívit profesionálního kadeřníka. Jak jsme již psali výše, při opakovaném domácím zesvětlování dejte pozor na rozestupy mezi jednotlivými barveními.

Poškození vlasů

Zesvětlení vlasů je proces, který vyžaduje chemickou reakci, která rozbíjí pigmenty ve vlasech. Tento proces může oslabit strukturu vlasů, což může vést ke zvýšené křehkosti a suchosti vlasů. Používejte výrobky pro regeneraci a hydrataci vlasů. Pokud máte vlasy slabé a křehké, volte raději jiný způsob změny image než zesvětlování vlasů.

Změna odstínu pokožky

Zesvětlení vlasů může změnit vnímání vašeho odstínu pleti. Někdy světlejší vlasy lichotí vaší pleti, ale někdy mohou zvýraznit nedokonalosti nebo zanechat nepřirozený kontrast. Zvažte ideální barvu odstínu právě pro vás a nepodléhejte jen módním trendům.

Častější údržba

Zesvětlení vlasů je proces, který může vyžadovat opakované aplikace, zejména pokud máte krátké vlasy. Rostoucí tmavší kořeny mohou být kontrastní a vyžadovat pravidelnou údržbu. Odbarvování každé 2-3 týdny vlasům na kvalitě nepřidá.

Výsledek je nejistý

Zesvětlení vlasů je proces, který může mít nepředvídatelné výsledky. Někdy může dojít k nežádoucím odstínům, a pokud se rozhodnete pro domácí zesvětlení, nemusíte mít kontrolu nad konečným výsledkem. Konzultace s profesionálním kadeřníkem může být vhodnou volbou, pokud si nejste jisti, jaký odstín vám bude nejlépe lichotit a jak dosáhnout požadovaného výsledku.