Vlasy

Jak sestříhat vlasy kolem obličeje: Inspirace pro rok 2024

Jak sestříhat vlasy kolem obličeje: Inspirace pro rok 2024

Pokud hledáte tip na rychlý a přitom velmi efektivní účes, naučte se, jak sestříhat vlasy kolem obličeje. S několika šikovnými tipy to zvládne i úplný začátečník.

Jak sestříhat vlasy kolem obličeje – tipy

Než se pustíte do samotného procesu, měli byste si zapamatovat několik základních pravidel:

  • Vlasy mějte vždy čisté a suché.
  • Používejte ostré nůžky (nejlépe ty kadeřnické)
  • Začínejte vždy s o něco větší délkou, než jakou plánujte nakonec – ubrat totiž můžete vždy, ale přidat nikoli.

Postup krok za krokem

Sestříhání vlasů kolem obličeje může být jednoduché, pokud budete postupovat opatrně. Zde je návod na to, jak na to:

Začněte s čistými, suchými vlasy. Mějte u sebe kvalitní nůžky na vlasy, hřeben a zrcadlo. Svou korunu krásy si dobře rozčešte a rozdělte ji na dvě části, abyste měli přehled nad tím, co a jak děláte. Výchozí bod by měl být uprostřed čela.

Pracujte rovněž vždy s kratší délkou vlasů než nakonec plánujete, abyste měli kontrolu. Můžete vždy postupně zkracovat. Vždy také prameny držte pevně mezi prsty a teprve poté je začněte zpracovávat nůžkami. Ty vždy mírně nakloňte pod tupým úhlem a stříhejte vlasy ve směru od obličeje ke koncům. Postupujte postupně a opatrně, abyste jich neodebrali příliš mnoho.

Finální kontrola a dokončení

Pravidelně kontrolujte, zda výsledek odpovídá vašim představám. Můžete také použít zrcadlo, abyste viděli, jak vaše snažení vypadá z různých úhlů. Pokud jste ve finále spokojeni s délkou, můžete dotvořit a doladit střih. Vlasy opět dobře rozčešte a pak nůžkami pečlivě zarovnejte všechny případné zuby.

  • Úprava symetrie: Ujistěte se, že obě strany jsou co nejvíce symetrické. Můžete stříhat prameny na jedné straně a pak porovnat a stříhat na druhé straně. Bývá to ten nejjednodušší postup, který zároveň nedává příliš velký prostor pro chyby.
  • Buďte opatrní: Pamatujte na to, že je snazší stříhat postupně a zkracovat, než se pokoušet opravit špatný sestřih.