Recepty

Luxusní nedělení dezert – Tímto receptem nesáhnete vedle

Luxusní nedělení dezert – Tímto receptem nesáhnete vedle

Luxusní kapučínové řezy jsou potěšením nejen pro milovníky kávy. Naštěstí je jejich příprava poměrně snadná a nezabere příliš času. Zkuste tento recept se zaručeným výsledkem.

O kapučínových řezech

Kapučínové řezy jsou jednoduchý moučník, který se skládá z těsta promazáváného kapučínovým krémem. Na vrchu se řezy zdobí stejným krémem podle vlastní fantazie. Skvěle se hodí jako dezert na neděli, svátek nebo na výjimečné události. Nejlépe chutnají druhý den, když se v nich rozleží krém. Proto je vhodné jej připravit den dopředu. Podávejte je ideálně s kávou. Čistý čas přípravy vyjde cca na 40 min a 20 min z toho zabere pečení.

Potřebné ingredience

Na těsto (na jeden větší plech) budeme potřebovat:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 5 ks vajec
  • 130 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 2 lžičky mleté kávy
  • ½ balení kypřícího prášku

Na krém si připravíme:

  • 400 ml mléka
  • 250 g másla
  • 100 moučkového cukru
  • 30 g instantního kapučína
  • 1 balení vanilkového pudinku

Dále ještě použijeme:

  • větší plech
  • pečící papír
  • špejli

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 180°C. Větší plech si vyložíme pečícím papírem. Vyndáme z lednice máslo, aby změklo.
  2. Celá vejce vyšleháme spolu s moučkovým cukrem do tuhé pěny. Postupně přidáváme olej a vodu. V misce smícháme mouku s instantní kávou a kypřícím práškem. Směs přisypeme do pěny z vajec a opět vyšleháme.
  3. Hotové těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180°C asi 20 minut. Těsto v troubě průběžně kontrojeme, aby se nespálilo. Špejlí zkontrolujeme, jestli je těsto propečené. Po dopečení těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout. 
  4. Kapučínový prášek smícháme v misce s vanilkovým pudinkem. Ze směsi uvaříme v mléce hustý pudink a necháme jej vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Ke směsi postupně zašleháváme také vychladlý pudink.
  5. Hotové těsto rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Na dva shodné díly si rozdělíme také krém. Jednu část těsta potřeme polovinou krému a překryjeme druhou polovinou těsta. Řezy ozdobíme zbylým krémem dle vlastní fantazie. Dobrou chuť!