Chcete bojovat proti rychlému stárnutí všemi dostupnými zbraněmi? Vybavte se následujícími anti-aging potravinami a obraťte bitvu ve svůj prospěch.
1. Ovesné vločky
Ovesná kaše je ideálním tipem na skvělou snídani, která vám zajistí přísun kvalitních živin a energie. Ovesné vločky obsahují velké množství vitamínů a vlákniny, dále vápník, draslík, zinek, nenasycené mastné kyseliny i bílkoviny. Jejich konzumace přispívá vaší pleti, usnadňuje hubnutí a zároveň slouží jako prevence onemocnění nejen zažívacího traktu.
2. Borůvky
Borůvky obsahují vysoké množství zdraví prospěšných antioxidantů. Nalezneme v nich také hořčík, draslík, železo a vitamín C. Významně snižují riziko srdečního infarktu, pomáhají spalovat tuky v oblasti břicha a dokáží účinně bojovat proti vzniku vrásek. Osvědčily se také v menopauze při vyrovnání se s prudkými hormonálními změnami.
3. Avokádo
Avokádo je jedno z nejzdravějšího ovoce. Díky vysokému obsahu zdravých tuků vám účinně pomůže s hubnutím, omezí vznik vrásek a poradí si s únavou. Avokádo je také bohaté na vitamíny C, E a K. Zabraňuje ukládání tuku v břišních partiích a snižuje riziko vzniku diabetu a srdečních chorob.
4. Olivový olej
Olivový olej je bohatým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které jsou protizánětlivé, slouží jako prevence vzniku kardiovaskulárních onemocnění a zpomalují stárnutí. Obsahuje pro tělo esenciální vitamíny A, D, E a K. Najdeme v něm také přírodní barviva karoten a chlorofyl, která snižují vznik krevních sraženin, podporují správné metabolické pochody jako vstřebávání živin apod. Nebojte si jej dopřávat pravidelně.
5. Ořechy
Hrst směsi ořechů denně vám zajistí přísun omega-3 mastných kyselin a důležitého vitamín E, díky kterým bude vaše pokožka vitálnější, hydratovaná a chráněná před škodlivými UV paprsky.
6. Mořské ryby
Zařazením tučných mořských ryb, zejména lososa, do jídelníčku si zajistíte přísun kvalitních omega-3 mastných kyselin, minerálů a prospěšných tuků. Tyto látky přispívají ke kvalitnímu stavu vlasů a pomáhají udržet elastickou pokožku s minimem vrásek. Konzumace ryb zároveň snižuje cholesterol a předchází vzniku kardiovaskulárních onemocnění.
7. Červené maso
Hovězí, vepřové, jehněčí a telecí maso obsahuje spoustu kvalitních bílkovin, které jsou hlavní složkou kolagenu. Díky červenému masu bude vaše pleť pevnější a pružnější. Zároveň zajistíte tělu dostatečný přísun železa a zinku, což ocení kromě pleti i vaše vlasy a nehty.