Recepty

Co vařit celý týden? Tipy na chutné recepty

Co vařit celý týden? Tipy na chutné recepty

Pokud vám dochází nápady, co uvařit v následujících dnech, máme pro vás hned 7 tipů. Věříme, že se vám při pročítání našeho výběru budou sbíhat sliny. Dobrou chuť!

Pondělí: Lasagne s čerstvou bazalkou

Poprvé se příprava lasagní může zdát složitá, jakmile si je ale jednou vyzkoušíte a hlavně ochutnáte, ráda je budete vařit častěji. Lasagne se připravují z kupovaných těstovinových plátů, které se prokládají směsí mletého hovězího masa se zeleninou a bešamelem. Posypané sýrem a bazalkou se poté zapečou v troubě.

Úterý: Kuře na kari s rýží

Kuřecí maso na kari je na přípravu snadné a rychlé jídlo, kterým se zavděčíte prakticky všem. Výrazná mírně pikantní chuť koření se zjemňuje přidáním smetany. Pokrm se nejčastěji podává s rýží.

Středa: Zapečená cuketa

Sezóna cuket právě vrcholí. Pokud si ji nepěstujete na zahrádce, snadno ji seženete v každém supermarketu. Jedním z oblíbených receptů z cukety je zapečená cuketa na plechu s nakrájenou slaninou, sýrem, cibulkou, vejcem, strouhankou a kořením.

Čtvrtek: Fazolky na kyselo

Další chutnou letní zeleninou nejen ze zahrádky jsou zelené fazolky. Připravit si je můžete s opečenou cibulkou a slaninou jako přílohu ke steaku, nebo na kyselo v jemné smetanové omáčce. Fazolky na kyselo jsou nejlepší s bramborem a hovězím masem, lze je podávat také s vejcem a houskovým knedlíkem.

Pátek: Vepřový špíz 

Špíz z vepřového masa se slaninou, paprikou, šalotkou a další zeleninou lze připravit v troubě nebo na venkovním grilu. Skvěle chutná s opečeným bramborem, hranolkami nebo čerstvým pečivem.

Sobota: Rajská omáčka s plněnou paprikou

Rajská omáčka je zaručená česká klasika, která nikdy neomrzí. Nejlépe chutná s paprikou plněnou směsí mletého hovězího masa a rýže. Omáčku servírujeme s houskovým knedlíkem, rýží nebo vařenými těstovinami.

Neděle: Kuřecí roláda s nádivkou 

Kuřecí roláda s nádivkou je méně běžný pokrm z kuřecího masa, který se hodí spíše pro slavnostní nebo nedělní oběd. Základem je vykostěné kuře, které se naplní nádivkou z rohlíků, vajec, slaniny a koření. Podle chuti můžete nádivku vylepšit žampiony, paprikou nebo čerstvými bylinkami. Podáváme ideálně s bramborovou kaší.