Další

Potraviny, co už se nevyrábí v roce 2024

Potraviny, co už se nevyrábí v roce 2024

Na své dětství a mládí často vzpomínáme s nostalgií. Ke sladkým vzpomínkám patří neodmyslitelně i jídlo, které se odstupem času stává stále lepším a lepším. Chleba se sádlem a cibulí, jež jsme jako děti z celého srdce nesnášely a odmítaly, se nám dnes z dospělého pohledu jeví jako skvělá svačinka. Ne každou potravinu si ale můžeme takto po letech dopřát. Existují totiž i takové potraviny, co už se nevyrábí řadu let.

Sandwich sušenka

Pamatujete si na sušenku Sandwitch? Pokud ne, o hodně jste přišly! Dvě skvělé sušenky, které byly uprostřed proložené tabulkou mléčné čokolády od značky Orion. Na to se jen tak nezapomíná. Pokud si chcete tuto chuť připomenout, kupte si v například v Lidlu sušenky Biscino.

Jahody se smetanou v lahodných bonbonech

Červenobílé sladké ale jemné bonbony s jahodovou příchutí od značky Campino byly naprosto skvělé. Pro jejich milovníky ale máme dobrou zprávu! V síti drogériích DM teď najdete jejich variantu bez cukru od značky ZERO candies.

JOJO nanuk s gumovými medvídky

Víte, jak vypadá gumový medvídek, když projde mrazem? Pamětníkům je to asi jasné. V minulosti totiž bývaly k dostání nanuky od značky JOJO, které měly v pomerančové dřeni zamražené malé gumové medvídky.

Ovocné Granko

Granko bylo ve své době naprostou revolucí. Kakaový nápoj se spoustou cukru se stal oblíbeným sladkým nápojem spousty dětí. Jistě si teď říkáte, že ale Granko se přece normálně prodává. To ano, ale ne to ovocné. Pokud se vám ovšem stýská po banánovém či borůvkovém Granku, zkuste si koupit současnou alternativu od značky Frape Frapko.

Milovaný TANG

Dětmi milovaný, výživovými odborníky asi nesnášený, sypký nápojový koncentrát TANG. Byl dostupný v mnoha skvělých příchutích a z ničeho nic z prodejních pultů zmizel. Nepřestal se však vyrábět, jak jsme si možná v Čechách mysleli, jen už není k dostání u nás.

Které potraviny, co už se nevyrábějí chybí nejvíc vám?