DalšíNezařazené

Panovačnost ve vztahu: poznejte sebestředného partnera

Panovačnost ve vztahu: poznejte sebestředného partnera

Možná i váš partner je občas panovačný. Je však míra jeho autority ještě v pořádku nebo je jeho jednání s výstražnými vykřičníky?

Když panovačnost přeroste přes hlavu

Některá znamení zvěrokruhu mají jistou dávku panovačnosti ve své povaze a jedná se například o Lvy nebo Berany.

Především Lvi dokážou být velmi sebestřední, avšak všeho moc škodí a také panovačnost může někdy člověku přerůst přes hlavu, což znamená mimo jiné to, že pro jeho okolí začne být neúnosná. Lvi jsou přirozenými vůdci a pro svou pravdu jsou ochotní se bít do posledních sil. I když ji nemají!

Urážky a ponižování ke vztahu nepatří

Jak poznat, že je váš partner panovačný až příliš? Jakmile se začnou společně s jeho nadřazeností objevovat také urážky nebo ponižování vaší osoby. Jejich chování však může být nenápadné a začíná velmi neškodně. Můžete například poslouchat jejich nevyžádané rady nebo příkazy, kterým se začnete sami od sebe podřizovat.

Nenechte si psychicky ubližovat a zakročte, dokud je čas. Panovačný člověk totiž rád udržuje vztah se svým obětním beránkem.

Jejich nejistota je alarmující

Říkáte si, proč je člověk až neobvykle panovačný a potřebuje mít stále pravdu? Většinou za to může fakt, že si je sám sebou nejistý a má nízké sebevědomí. Právě kvůli tomu totiž útočí na ostatní lidi a snaží se je ovládat nebo je ovlivňovat, přičemž tím posiluje svou nízkou sebedůvěru.

Rychle pryč

Poslechněte svou intuici a při podezření na příliš panovačného partnera buď rychle prchejte nebo mu dejte najevo, že se vám jeho chování nezamlouvá.

Pokud váš váš partner miluje, zastydí se a své nevhodné projevy směrem k vám si uvědomí. Jestliže však svou panovačnost nepřizná a bude si stát za svým s přehnaným sebevědomím, vezměte raději nohy na ramena, protože z takového vztahu bez bolístek na duši těžko někdy vylezete ven!