Další

Nové české kriminálky: 4 tipy na skvělé série z posledních 2 let

Nové české kriminálky: 4 tipy na skvělé série z posledních 2 let

Kriminální příběhy mají mezi lidmi velkou oblibu. Proto se není čemu divit, že i u nás vzniká seriálů z prostředí policie a vyšetřování každoročně tolik. Jaké nové české kriminálky stojí za vidění. Máme pro vás tipy na 4 skvělé série, které byly natočeny v posledních 2 letech!

Zločiny Velké Prahy

Desetidílná kriminálka Zločiny Velké Prahy, která spatřila světlo světa v roce 2021, je zasazena do prostředí nově se formujícího Československa. Odehrává se v podobné době jako Četnické humoresky či Četníci z Luhačovic. Oproti těmto bezpochyby skvělým kriminálkám však Zločiny Velké Prahy otevírají i kontroverzní témata tehdejší doby. V hlavních rolích uvidíte například Jaroslava Plesla, Jiřího Langmajera a další. Pokud tedy máte rádi podobně laděné příběhy, je to pro vás to pravé! Najdete ji snadno v archivu ČT1.

Král Šumavy: Fantom temného kraje

Nové české kriminálky často přináší na televizní obrazovky skutečné případy. I proto v roce 2022 vznikl kriminální snímek s názvem Král Šumavy: Fantom temného kraje. Hlavní roli Josefa Hasila v této devítidílné sérii ztvárnil Oskar Hes. V dalších rolích se objevili například Vojtěch Vodochodský, Gabriela Heclová, Jan Jankovský a další.

Devadesátky

Minisérie Devadesátky měla premiéru v roce 2022 a představuje divákům případy Orlických vrahů i divoká devadesátá léta, která v tehdy ještě československé společnosti nastala po Sametové revoluci. Jedná se převážně o dokumentární projekt. V hlavních rolích se zde představují Martin Finger, Ondřej Sokol, Kryštof Bartoš a další.

Matematika zločinu

Matematika zločinu je mezi novými českými kriminálkami úplným nováčkem. Vznikla pod záštitou televize Nova a uvidí ji výhradně předplatitelé platformy VOYO. Třídílná série se zabývá problematikou justičního omylu. Jaký je možnost, že byl Tomáš Toman nespravedlivě odsouzen?

Jaké nové české kriminálky stojí za shlédnutí podle Vás?