Další

Nedokážu odpustit nevěru: jak postupovat

Nedokážu odpustit nevěru: jak postupovat

My vám rozumíme, protože odpustit nevěru není jednoduché a často se jedná o dlouhou cestu plnou nástrah, útrap i zadostiučinění. Při odhalení nevěry trpí celé tělo a při procesu odpouštění trpí především vaše psychika. Někdy nám však na vztahu natolik záleží, že se přes nevěru jednoduše chceme přenést. Jak odpustit nevěru a začít znovu žít se svým partnerem? A jde to vůbec?

Odpustit – ano či ne?

Váš partner vám ublížil a to bolí. Možná je však i přesto skvělý manžel/manželka nebo otec/matka vašich dětí, a proto chcete ve vztahu s ním pokračovat.

V tuto chvíli byste se neměli řídit radami svého okolí, protože lidé velmi rádi říkají, že „když podvedl jednou, podvede znovu“. Vy však tomuto klišé nemusíte věřit a můžete se řídit podle vlastních pocitů. Známe mnoho žen i mužů, kteří podvedli jednou a celý život toho litovali (a už to nikdy znova neudělali) a známe také ženy i muže, kteří podvedli a udělali to znova.

Rozhodnutí k odpuštění nevěry

Pokud jste se v tuto chvíli rozhodli, že chcete svému partnerovi nevěru opravdu odpustit, budete muset od této chvíle učinit pár změn, bez kterých nebude možné pohnout se dál. Dejte si proto před tak důležitým krokem odpuštění čas a 100 % přesvědčení o tom, že odpustit nevěru chcete.

Konec výčitek

Ze všeho nejdříve musíte přestat svému partnerovi nevěru vyčítat. Nepokračujte ve vztahu, pokud víte, že budete nevěru svému partnerovi připomínat v následujících dnech, týdnech nebo dokonce letech!

Vyčítáním a vracením se k proběhlé nevěře budete ubližovat sobě i svému protějšku, který chce na celou událost také zapomenout a začít znova.

Cesta ke zvýšenému sebevědomí

Na cestě k odpuštění nezapomeňte pracovat také na svém sebevědomí, které většinou upadává společně s odhalenou nevěrou. Ujistěte sám sebe nebo samu sebe o tom, že jste skvělý člověk, i když vás váš partner/partnerka podvedl. Jeho podvod totiž často nemusí mít nic společného s vámi, nýbrž s ním!