Krása a módaVlasy

Jak na vlny: 3 způsoby, které vám pomohou k vysněným kadeřím

Jak na vlny: 3 způsoby, které vám pomohou k vysněným kadeřím

Naše babičky si musely vystačit s natáčkami, my už ale máme naštěstí možností více. Díky skvělým nástrojům, pomocníkům a přípravkům si můžeme vybrat cestu, po které se chceme vydat. Nechte se inspirovat jedním ze tří způsobů, jejichž pomocí dosáhnete dechberoucích vln.

Vlny snadno a rychle

Dnešní kulmy jsou výkonné, rychlé a k vlasům šetrné. Přesto nikdy nezapomínejte před úpravou aplikovat tepelnou ochranu. Bez její pomoci budou vaše vlasy častým kulmováním trpět, začnou se lámat a nebudou vypadat v kondici. Tepelná ochrana vás navíc přijde jen na pár korun.

Jestliže máte s kulmami špatné zkušenosti, protože máte pocit, že vám vlny prostě nikdy nedrží, vsaďte na parní kulmu. Tu má v nabídce například značka Rowenta, ale najdete ji i u jiných výrobců.

Dlouhá ale šetrná cesta

Zejména častá tepelná úprava vlasům příliš neprospívá. Jak na vlny bez použití tepla? Jistě si z dětství dobře pamatujete zaplétání francouzských copů přes noc, po jejichž rozpletení vám následující den zůstaly roztomilé vlnky. Vlny z copů však nevypadají příliš „dospěle. Jak na vlny, které vypadají seriózněji bez použití tepla.

Zkuste hit roku 2024: pásek od županu. Vlasy si vyfoukejte a aplikujte do nich vhodný stylingový přípravek. Na temeni hlavy vlasy rozdělte na dvě poloviny a jednu sepněte gumičkou. Nahoru na hlavu připněte velkým skřipcem pásek od županu a volné vlasy okolo jedné jeho poloviny omotejte. Konce zajistěte gumičkou a stejně pokračujte i s druhou stranou. Skřipec sundejte, aby vám nevadil při spaní. Ráno stačí vlasy jen rozpustit a zalakovat.

Perfektní vlny jako z pláže

Pokud se vám líbí volnější nespoutané vlny, jakých si můžete užívat jen na dovolené u moře, zkuste přinést trochu toho pravého letního nádechu i k sobě domů. Pořiďte si slaný sprej na vlny! Ten stačí jednoduše nastříkat do vlasů, párkrát „pomačkat“ v předklonu rukama a výsledkem budou krásné přirozené plážové vlny.