DalšíKrása a módaMóda

Kam s oblečením, které nenosím? 3 skvělé tipy jen pro vás!

Kam s oblečením, které nenosím? 3 skvělé tipy jen pro vás!

Udržovat si ve skříni jenom to oblečení, které skutečně nosíte má mnoho výhod. Předně to šetří čas, prostor i peníze. Je důležité nakupovat nové kousky s rozvahou, zaměřovat se na kvalitní materiály i zpracování a nenechat se strhnout přelétavými módními trendy. Čas od času je také na místě projít důkladně skříň a vyřadit to, co mi nesedí nebo to, co byl zkrátka „krok vedle“. Ale kam s oblečením, které nenosím? Máme tři skvělé tipy!

Internetové bazary

Internetové bazary jsou skvělé místo, kam s oblečením, které nenosím. Nejen, že vaše nevyužité kousky najdou uplatnění, ale můžete si i nějakou tu korunu přivydělat. Zkuste například remixshop.com nebo genesis-eshop.cz. Oba vykupují oblečení hromadně. To znamená, že vytříděné kousky zabalíte a celou krabici odešlete. Obchod vám potom po doručení celý balík nacení.

Výhodou remixshopu je, že si peníze můžete nechat vyplatit. Musíte však počítat s poměrně malými částkami za jednotlivé kusy. Oproti tomu genesis oceňuje zaslané oblečení na vyšší částky, tu však musíte „utratit“ zase v rámci jejich e-shopu.

Vinted

Internetový portál Vinted je pro ty, kteří chtějí na svém oblečení vydělat víc peněz a zároveň jsou ochotní obětovat tomuto cíli svůj čas. Funguje na principu přímého prodeje. Založíte si na stránce (nebo v aplikaci) účet, do něj nahrajete jednotlivé kousky a ty oceníte. Zákazníci si pak od vás kupují jednotlivé věci. Tímto způsobem můžete získat mnohonásobně vyšší částky než při hromadném prodeji, musíte ale zároveň počítat s rizikem, že o některé oblečení nebude mít nikdo zájem.

Darování charitě

Jestliže vaším cílem není na nenošeném oblečení vydělat nějakou tu korunu zpět, pak vždycky zbývá možnost oblečení darovat. Poohlédněte se ve svém městě po charitativních bazárcích nebo využijte bílé kontejnery na textil. Na každém kontejneru je navíc napsáno, do jaké charity jeho obsah míří a vy si tak můžete vybrat, co chcete podpořit.