Další

Nejlepší pokojovky na léto: Které si pořídit?

Nejlepší pokojovky na léto: Které si pořídit?

V létě se většina lidí soustředí především na péči o zahradu. Kdo zahradu nemá, snaží se vypěstovat alespoň pár rajčátek na balkóně nebo nějaké ty bylinky v květináči. Zapomínat bychom však neměli ani na pokojové rostliny. V létě potřebují častější zálivku. A pořídit si klidně můžete i pár rostlinek nových.

Monstera

Ještě doma nemáte Monsteru? Tato nenáročná rostlina, která byla kdysi doslova itinerářem úřadů, je naprostým must have dnešní doby. Při troše péče se vám rostlina během několika let zvětší několikanásobně. Bude mít krásně vyříznuté listy a obdivovat ji bude každá návštěva.

Jak o Monsteru správně pečovat? Květinu nestavte na přímé slunce, dopřejte jí pravidelnou zálivku. Dejte pozor na přelití, nesmí stát ve vodě. Vyvarujte se také průvanu.

Tchynin jazyk

V minulosti byl Tchynin jazyk oblíbený stejně jako Monstera, pak se ale na tuto rostlinu trochu pozapomělo. Nyní se opět dostává do popředí zájmu. Tchynin jazyk má dlouhé špičaté listy, hezky vypadá a zároveň není náročný na pěstování. Je velmi odolný, nenapadají ho skoro žádné choroby ani škůdci.

Jak o rostlinu správně pečovat? Tchyninu jazyku se bude dobře dařit i na tmavším stanovišti. Pozor dejte na přelití rostliny (mohou se pak objevit žluté skvrny na listech nebo hniloba) a na průvan.

Modlivka neboli Maranta

Maranta váš domov zaručeně zkrášlí. Budete-li se o rostlinu dobře starat, krásně se zbarví a bude rychle růst. Maranta má ráda vyšší vzdušnou vlhkost. Pokud vlhka nemá dostatek, hnědnou a zasychají jí špičky listů.

Kokedamy

Kokedamy si oblíbí všichni milovníci pokojovek. Jedná se vlastně o rostliny, které jsou zasazené v kulatém balu zeminy obalené mechem. Položit je lze na talířek či misku nebo zavěsit do prostoru. Kokedamy se v mnohém podobají bonsajím, i ony mají omezený prostor pro kořeny a moc se nerozrůstají.