KrásaMóda

Vzory, to je must have letního šatníku v roce 2023

Vzory, to je must have letního šatníku v roce 2023

Letní sezóna je tady a spolu s ní i čas obnovit svůj šatník. Zapojte do něj nejnovější módní trendy – vzory jsou jedním z nejpoutavějších prvků v oblasti módy a mohou vašemu outfitu dodat ten správný wow faktor. Oblečte se v souladu s posledními trendy, máme pro vás přehled nejžhavějších vzorů, které ve vašem šatníku zazáří.

Vzory sluší v každém věku

Je jedno, jestli máte za sebou čerstvou oslavu dvacetin, nebo už je vám šedesát – rafinované módní vzory sluší v každém věku. Dokáží hezky zaonačit postavu a skrýt to, co nemá být viděno, nebo naopak mohou vyzdvihnout vaše přednosti. Stačí volit vhodné vzorované kousky podle toho, co máte ráda a co ráda oblékáte. 

Vzory sluší v každém věku
Vzory sluší v každém věku

Odhalte ramena

V teplých letních dnech je ideální čas nechat vyniknout vaše přednosti. A trička nebo šaty bez ramínek jsou k této příležitosti ideální. Vsaďte na bílou látku s květinovým vzorem nebo klasickými tenkými proužky – takové šaty můžete obléknout, i když vaše míry nesplňují představu modelky. Vzor nechá zaniknout širší boky nebo stehna a odhalená ramínka upoutají pozornost.

Odhalte ramena
Odhalte ramena

Nechcete odhalovat kůži? Vsaďte na overal

Overaly jsou další klasikou letního šatníku – je ideální, pokud potřebujete elegantní business outfit nebo nechcete odhalovat nahou kůži. Nemusíte se bát, že by tento módní kousek byl vhodný jen pro štíhlé dámy. Ve volnějších modelech leccos schováte, navíc se budete cítit velmi komfortně. Vyzkoušejte například zvonový střih, který vám opticky prodlouží nohy.

Vzorovaný overal se hodí i do práce
Vzorovaný overal se hodí i do práce

Které vzory vnést do šatníku? 

Ty správné vzory přidají do vašeho šatníku originalitu a styl. Na které se vyplatí vsadit? Jsou to květinové vzory, pruhy, tropické motivy, grafické vzory či puntíky polka dots – trendy, které stojí za zvážení při nákupu nových kousků do vašeho letního šatníku. Experimentujte s různými kombinacemi a nebojte se výrazných vzorů, které vám dokonale podtrhnou váš osobitý styl.

  • Květinový vzor je tradičním letním favoritem. Od jemných květinových vzorů až po výrazné tropické květy, tato ženská a romantická volba vám přinese osvěžující letní vzhled. Můžete zvolit květinové šaty, sukně nebo topy a sladit je s jednobarevnými doplňky.
  • Klasický proužek je absolutním must have letního šatníku. Od širokých horizontálních pruhů po jemné vertikální proužky – zkuste pruhované kalhoty s jednobarevným topem nebo experimentujte  s kombinacemi různých tloušťek pruhů a barevných kontrastů.
  • Abstraktní grafický vzor je tou správnou volbou pro každého, kdo se nebojí extravagance. Geometrické tvary, abstraktní linie a výrazné vzory jsou nejlepším způsobem, jak zaujmout ve světě módy. Zkuste si vybrat graficky potisknuté sukně nebo halenky a sladit je s jednoduchými doplňky, aby se vzory staly centrem pozornosti.
  • Puntíky polka dots jsou vždy elegantní a módní volbou. Malé i velké puntíky na šatech, sukních nebo topu přidají do vašeho letního šatníku hravý vintage nádech. Polka dots vzor je zkrátka vždy bezpečnou volbou a nikdy nevyjde z módy.
Polka dots vzor není retro
Polka dots vzor není retro