Recepty

Top recepty z jablek: 3 rychlé a chutné pokrmy

Top recepty z jablek: 3 rychlé a chutné pokrmy

Pokud vám leží v kuchyni igelitka plná jablek, předáme vám pár nápadů jak jablka zpracovat a udělat chutné pokrmy. Jablka jsou nejchutnějším ovocem, obzvláště na podzim. Mají mnoho vitamínů, minerálů a celkově posilují imunitu.

Jablečný koláč

Hladkou mouku 500g prosejte a rozkrájejte do ní 250g másla. Směs promíchejte tak, aby mouka obalila máslo a přidejte 80g cukru krupice a 140g bílého jogurtu. Znovu promíchejte a přidejte prášek do pečiva. Vytvořte těsto a vložte do lednice. Jablka nastrouhejte nahrubo a plech vyložte pečícím papírem. Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte. Na první vrstvu těsta nasypte strouhanku a jablečnou směs, posypte cukrem a skořicí. Přikryjte druhou vrstvou, propíchejte vidličkou a do předehřáté trouby na 170°C pečte 30 minut.

Bábovka s jablky

Potřebujete udělat něco z jablek a nejste zruční v kuchyni? Tak pozorně čtěte, protože tohle je jeden z nejlehčích a zároveň chutných receptů. Smíchejte 2 hrnky hladké mouky, ¾ hrnku cukru a jeden kypřící prášek do pečiva. Po promíchání přidejte vajíčko. ½ hrnku bílého jogurtu a 2 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek a rozinky. Hotové těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 150°C cca hodinu.

Štrúdl

Stará dobrá klasika, která se nikdy neomrzí. Buď si můžete koupit hotové listové těsto nebo si ho vyrobit doba. Stačí 500g hladké mouky, 1 kelímek bílého menšího jogurtu, špetku soli a 1 balení nastrouhané hery. Na závěr jedno vejce a vypracujte těsto. Těsto vyválíte na obdélníkový plát, na něj dáme strouhanku a poté nastrouhaná jablka s cukrem a skořicí. Těsto zabalte, potřete žloutkem a hoďte do vyhřáté trouby na200°C na 20 minut.

Shrnutí doby přípravy u pokrmů

PokrmDoba přípravyObtížnost
Jablečný koláč60 minutStřední
Štrúdl45 minutSnadné
Bábovka s jablky45 minutSnadné