Krása

Top 5 nejlepších přírodních produktů pro starší ženy

Top 5 nejlepších přírodních produktů pro starší ženy

S přibývajícími roky si my ženy lámeme hlavu nad tím, jak zpomalit proces stárnutí a jak vypadat o něco mladší. V následujícím článku vám poradíme, jak toho alespoň částečně docílit za pomoci přírodních produktů. Ačkoli by se mohlo na první pohled zdát, že je to příliš složité a nereálné, opak je pravdou.

Pravidelná péče o pleť

Proces stárnutí je ze všeho nejvíce znát na naší pleti. Zapomínat bychom tedy neměli, správně o ní pečovat a to jak ráno, tak večer. Večerní rutina by vždy měla být delší a důkladnější, abychom smyli veškeré nečistoty a líčení z celého dne.
Přírodní kosmetika obsahuje aktivní složky bez zbytečné chemie, které pleti rozhodně neprospívají. Růžová voda například regeneruje pleť, arganový olej zpomaluje proces stárnutí a marocký jíl dokáže pleť skvěle detoxikovat.

Nezapomínejte na oční okolí

Dostatek pozornosti věnujte i očnímu okolí. O přebytečné vrásky nestojí nikdo z nás. Kůže očního okolí je velice citlivá a náchylná, proto bychom jí měli dostatečně hydratovat, abychom předešli tmavým a nevzhledným kruhům pod očima. Pro hydrataci skvěle fungují přípravky s aloe vera, které pokožku zvláčňují a regenerují. Vhodné je do své péče zakomponovat produkty obsahující koenzym Q10 a kofein. Skvalen, který se získává z rostlinných olejů a funguje jako antioxidant chrání pokožku před UV zářím.

Vlasy korunkou krásy

Přírodní šampony neobsahují parabeny a silikony, které zbytečně zatěžují vlasy. Rostlinné oleje, tuky, esenciální oleje, silice a květinové příměsi dokáží s vlasy naprosté zázraky. Nezapomínejte taky na kondicionér a masky.

Zázrak s názvem arganový olej

Produkt patřící mezi nejoblíbenější kosmetické přípravky. Obsahuje vysoké množství vitamínu E a nenasycených mastných kyselin omega 9 a 6, které výborně regenerují. Při použití na pleť omlazuje a dodává ji dostatečnou vláhu.

Velmi dobře působí i na roztřepené konečky vlasů. Použít jej lze také na ruce, které regeneruje a pomáhá jejich elasticitě, čímž předchází jejich stárnutí.

Bambucké máslo

Zpomalit proces stárnutí naší pokožky můžeme za pomoci bambuckého másla. To zpevňuje a posiluje elasticitu pokožky. Jeho účinky lze znásobit, pokud před jeho natřením, použijete peeling. Skvěle bojuje proti striím a celulitidě.