Krása

Červené vlasy – komu sluší

Červené vlasy – komu sluší

Červená barva je velmi odvážná a výrazná. Toužíte po ní ve vlasech i vy, ale trochu pochybujete, jestli vám bude slušet? Jak to vlastně poznat?

Není červená jako červená

Na úvod pro vás máme dobrou zprávu: Červená může slušet každé ženě. Existuje totiž variabilní škála různých odstínů, které se od sebe liší podtónem i sytostí.

Vyzkoušet tak můžete jak intenzivně rudou, tak i přirozenější hnědou s jemným nádechem. Jak poznat, která ze všech rubínových a mahagonových bude ta pravá pro vás, než se vydáte do drogerie?

Jednoduché poučky se odvolávají například na to, která barva se hodí pro blondýnky a která pro brunetky. Posuzovat svou vizáž ale musíte komplexně. Spolehnout se můžete na tzv. barevnou typologii, která hodnotí barvu vlasů (přirozenou), očí a pleti.

Ženy rozděluje na tzv. teplé a studené typy, přičemž v každém typu existuje ještě kontrastní podtyp. S pomocí tohoto rozlišení dojdete k závěru, jak zachovat v tváři harmonii. Zásadně byste ji totiž mohla nevhodnou barvou vlasů přebít.

Červené vlasy podle typologie

Lze říci, že teplým typům sluší i teplá barva vlasů. Hodit se k vám budou tóny měděné a bronzové. Ke studenému typu více ladí rubínově červená nebo malinová. Jinými slovy: Svou přirozenou barvu vlasů neměňte diametrálně, protože váš přirozený podtón „vystoupí“ vždy minimálně z pleti a očí. A tento nesoulad pak bude jasně patrný.

V teplých typech rozlišujeme dále typ podzimní a jarní, zatímco do studených typů patří typ zimní a letní. Typ zimní a podzimní jsou více kontrastní, zatímco zástupkyně jarního a letního typu jsou více tlumené.

Co to znamená? Při výběru nové barvy vlasů by se zejména tlumené typy neměly pouštět do výrazných extravagancí. Vyzkoušet tak můžete jahodovou blond nebo mahagonovou, v níž jsou jen jemné odlesky. Kontrastní typy si mohou naproti tomu dovolit zářivě rudou nebo oranžovou, ve výrazné barvě jejich rysy nezaniknou.