Sestříhání vlasů na patra dodá vašim vlasům větší objem. Současně vám tento typ střihu orámuje a zvýrazní rysy vašeho obličeje. Pokud chcete sestříhaní vyzkoušet, ale nechcete utrácet peníze za služby kadeřnického salónu, existují jednoduché techniky, které můžete vyzkoušet doma. Zkuste například techniku s vyčesaným culíkem.
Příprava vlasů
Pro střih tohoto typu účesu je lepší pracovat s vlhkými vlasy, nikoliv mokrými. Pomocí hřebenu se širokými zuby pečlivě rozčešte všechny zacuchané vlasy do hladka.
Vyčešte si culík
Culík vyčešte na úplný vrchol hlavy do části blíže čelu. Pro usnadnění vyčesání se předkloňte, abyste měli hlavu vzhůru nohama, sčešte si vlasy dopředu a následně rukama vytvořte culík a zafixujte gumičkou do vlasů. Ujistěte se, že vaše vlasy jsou na hlavě dokonalé hladké – jakékoli nedokonalosti nebo zamotané části by mohly způsobit neplechu v podobě nerovnoměrností při střihu.
Posuňte gumičku dolů do délky culíku. Jednou rukou držte culík a druhou rukou posouvejte gumičku dolů, dokud nebudete pár cm od konce culíku a kolem krku vám nevyklouzne několik pramínků vlasů. Pokud chcete jemné vrstvení, posuňte gumičku dolů, aby v culíku zůstal jen přibližně centimetr vlasů, naopak pro výraznější vrstvy nechte v culíku několik centimetrů.
Ustřihněte konec culíku
Držte vlasy pevně za gumičku, aby se nerozpadly, vlasy zastřihněte rovně těsně nad gumičkou a poté vlasy vytřepejte. Dávejte pozor, abyste nestříhali šikmo nebo abyste nenechali nůžky sklouznout. Pokud jsou vaše vlasy husté, možná budete muset zastřihnout culík ve více než jedné části. Jen se ujistěte, že jste každou část odstřihli ve stejné délce těsně nad gumičkou.
Poslední úpravy
Tato metoda vytváří několik vrstev, které orámují obličej vepředu a delší vrstvy vzadu. Chcete-li upravit délku vrstev, stříhejte už jen jednotlivé prameny vlasů do úplné spokojenosti a máte hotovo!