KrásaMóda

Módní trendy roku 2023: Co bude populární u žen ve středním věku?

Módní trendy roku 2023: Co bude populární u žen ve středním věku?

Letošní móda kombinuje oblíbené prvky z minulých sezón spolu s novými. Najdeme zde také inspiraci 80. a 90. léty. Na módních přehlídkách pro tento rok se vyjímaly především výrazné a hravé prvky. Mezi množstvím letošních trendů jsme pro vás vybrali 5 těch nejlepších:

Šeříkové odstíny

Pokud bychom měli jmenovat nejmódnější barvu letošního roku, je to fialková. Můžete oprávněně namítnout, že se nejedná o žádnou novinku, protože šeříkové odstíny frčely už vloni. Tento odstín však zůstane i nadále jedním z pevných favoritů. Výhodou odstínu je jeho variabilita, neboť krásně vypadá jak na ležérním kousku, tak na outfitu pro speciální příležitosti. Jestliže ale toužíte po zcela novém trendu mezi barvami, zkuste jarně zelenkavou nebo jasně žlutou.

Cargo kalhoty s velkými kapsami

Módní přehlídky pro letošní jaro se jen hemžily cargo kalhotami s obřími kapsami. Kdo by také je také neměl rád? Tyto kalhoty jsou maximálně pohodlné a prostorné kapsy oceníte nejen na cestách. Na ranvejích byly k vidění různé styly a materiály, od saténových béžových kousků, přes široké kalhoty s balonovými nohavicemi a zipy. Prvek velkých kapes je všeobecně jedním z předních letošních trendů. Praktické kapsy se tak konečně začínají stávat nezbytnou součástí dámského oblečení. 

Velkoplošné potisky květin

Sezóna jaro/léto a květiny patří neodmyslitelně k sobě. Květiny jsou trendy i letos, avšak v mnohem větších a odvážnějších rozměrech než kdy jindy. Velkoplošné potisky květin na šatech všech možných střihů doslova zaplavily londýnský týden módy. V popředí stojí především jasné a výrazné odstíny, které dodávají svým nositelkám nadčasovou ženskost. Pořízením květinových šatů nemůžete šlápnout vedle, protože je užijete jako letní šaty při mnoha různých příležitostech.

Oversized košile pánského střihu

Skvělým kouskem, který oceníte po celý rok, je oversized košile. Tuto sezónu se budou nejvíce nosit košile pánského střihu s velkými knoflíky nebo nabíranými rukávy. Na módních ranvejích se objevovaly zejména bílé nařasené košile zastrčené v pase do černých kalhot či sukní, výjimkou ale nebyly ani kousky v levandulové nebo hnědé barvě.

Volánky všech velikostí

Jedním z převládajících trendů letošní sezóny, který ovládl sukně, šaty i topy, byly volákny všech velikostí. Letošní záplava volánků oslova bije do očí snahou být více přítomná a nápadná. “Volánky jsou zábavným způsobem, jak vyjádřit styl – pokud si nejste jista, zda dokážete nosit vícevrstvé šaty, zvolte menší volánky s detaily, jako jsou halenky a lemy sukní, ” radí stylistka pro magazín Woman and Home.