KrásaMóda

Jak se oblékat pro divadlo nebo koncert: Elegance a pohodlí v jednom

Jak se oblékat pro divadlo nebo koncert: Elegance a pohodlí v jednom

Návštěva divadla nebo koncertu patří mezi slavnostní společenské události a sluší se tedy zvolit vhodné obleční. Na co se při jeho výběru zaměřit? Prioritu hraje fakt, na jaký typ vystoupení nebo koncertu se chystáte a do jakého divadla máte namířeno. Každá příležitost vyžaduje jiný styl oblečení, ale jeho výběr byste rozhodně neměli podceňovat.

Oblečení do divadla

Nejprve zvažte, do jakého divadla a na jaký typ představení se chystáte. Pokud se jedná o menší divadlo, nebo alternativní scénu, pak postačí běžné společenské oblečení. Chystáte-lise do Národního divadla nebo do Opery, sáhněte po modelech slavnostních.

Oblečení pro dámy

U méně formálního divadla to u žen mohou být koktejlové šaty, které doplníte lodičkami bez podpatku. Také si můžete obléknout kostýmek nebo šaty polodlouhého stylu, které mají tlumené odstíny. Jejich délka by měla být minimálně ke kolenům. Chybu neuděláte ani se sukní a společenskou halenkou. Outfit doladíte vhodným psaníčkem, do kterého si dáte potřebné nezbytnosti.

Chystáte-li se do Národního divadla, volte outfit elegantní, ideálně ve stylu „black tie”. Nemusí se však jednat pouze o róbu v černé barvě. Sáhněte i do nabídky modelů v barvě bordó, tmavě zelené nebo tmavé modré. Co se materiálů týká, ideální je krajka, samet nebo hedvábí. Nevhodné jsou naopak plátno, bavlněný úplet nebo dokonce tričkovina. Šaty by neměly být příliš těsně, ale šité kolem těla. Vzhledem k tomu, že v divadle není dostatek místa, nevolte takové outfity, které budou mít velký objem. Ty si nechejte na ples. Do divadla jsou vhodnější volbou střihy jednoduché a více splývavé.

Oblečení pro pány

Pro Národní divadlo volte tmavý oblek doplněný bílou košilí a decentní kravatou nebo motýlkem. Pokud se chystáte do divadla méně formálního stylu, může to být oblečení ležérnějšího stylu, ale dejte přednost tmavším barevným tónům. Mužské oblečení by mělo ladit s tím, které si oblékne žena. Navštívíte-li divadlo během léta, volte sako jen částečně podšité, které je vyrobené z čisté vlny nebo směsi vlny a hedvábí.

Oblečení na koncert

Opět záleží na tom, na jaký typ koncertu se chystáte. Jedná-li se o koncert vážné hudby, pak je vhodnou volbou opět společenské oblečení. Může to být však již ležérnější styl, než se jedná o oblečení určené pro divadlo. U žen jsou přípustné i kalhotové kostýmky ušité ze saténu, brokátu, šifonu nebo žoržetu. Pánové mohou mít plátěné kalhoty doplněné o košili a sako.

Vyrážíte-li na koncert rockový nebo popový, tak se hodí i kožený outfit.