Zdraví

Domácí baňkování proti celulitidě: jak na to krok za krokem

Domácí baňkování proti celulitidě: jak na to krok za krokem

Celulitida je estetický problém, který trápí mnoho žen. Rozhodně neplatí, že se tzv. pomerančová kůže týká pouze obézních lidí – i hubení lidé se mohou potýkat s nevzhlednými ďolíčky na kůži. Je několik způsobů, jak lze bojovat proti celulitidě a jednou z nich je i domácí baňkování.

Co je baňkování?

Baňkování je metoda spadající do alternativní medicíny. Je též známá jako vakuoterapie. Cílem baňkování je podrobit pokožku prostřednictvím baněk podtlaku. Používá se nejen jako pomoc při celulitidě, ale baňkování je velmi často využívána i proti stresu nebo nepříjemnému napětí.

Jak na domácí baňkování?

Baňkování můžete podstoupit nejen v profesionálním salonu, ale mnoho žen dává přednost domácímu baňkování. Chcete-li vyzkoušet domácí baňkování, musíte si k tomu pořídit masážní baňky. Přitom se můžete setkat s baňkami z různých materiálů:

  • Skleněné baňky
  • Plastové baňky
  • Baňky ze silikonu

Baňkování krok za krokem

Domácí baňkování není nikterak složité. Nicméně pokud nemáte předchozí zkušenosti, mohou být vaše prvotní pokusy trochu neohrabané – chce to jen trochu cviku. Pár pokusů a rázem dostanete do rukou ten správný grif.

Před baňkováním můžete pokožku lehce nahřát – například sprchou nebo si na chvíli lehněte do vany. Poté vezměte baňku, přiložte ji na pokožku a zmáčkněte – tím se vytvoří podtlak a pokožka se do baňky tzv. nacucne. Poté s baňkou masírujte pokožku tak, že budete baňkou po kůži přejíždět.

Jak často baňkování provádět?

Délka baňkovací procedury by měla být mezi 5 až 20 minutami. Aby bylo dosaženo výsledků, je třeba domácí baňkování opakovat pravidelně – klidně 2-3x do týdne. Chcete-li, aby byly výsledky viditelné co nejdříve, můžete domácí baňkování střídat s baňkováním v salonu, kde jej bude provádět odborník.