Recepty

Vepřový steak v troubě: Nejlepší recept roku 2024

Vepřový steak v troubě: Nejlepší recept roku 2024

Vepřový steak je část masa z ramenní oblasti a je ideální na grilování nebo smažení na pánvi, dá se však připravit i v troubě. Má hodně tuku, takže je nejlepší ho připravovat pomalu a při nižší teplotě.

Vepřové steaky jsou skvělé, protože jsou levné a snadno se připravují, ale také fantasticky chutnají! Můžete je ochutit jakýmkoli kořením, které máte rádi; doporučujeme česnekový prášek, papriku, sůl a pepř.

Ingredience

  • Vepřový steak
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Česnekový prášek (volitelně)
  • Olivový olej

Příprava steaku

Na začátku steaky okořeňte. To pomáhá vyniknout přirozenému aroma toho, co vaříte, což dělá maso mnohem chutnější.

Posypejte solí obě strany každého steaku (nebo je vetřete do masa rukama).Nechte odpočinout asi 10 minut před pečením, aby měly všechny chutě čas vstřebat se do povrchu masa.

Pečení steaku

K pečení steaku předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia. Steaky vepřového masa dejte na plech a pečte 15 minut. Můžete zkontrolovat, zda je hotový pomocí teploměru na maso, který vložíte do nejtlustší části každého steaku; měl by ukazovat 65 stupňů Celsia nebo více, když je připravený. Vyjměte z trouby a nechte odpočinout 5 minut před podáváním.

Vhodné přílohy

  • Pečené brambory
  • Smažené houby a cibule
  • Fazole s kousky slaniny a česnekovým máslem
  • Chřest s rozpuštěným máslem, solí, pepřem a citronovou šťávou

Podávání steaku

Jakmile je hotový, vyjměte steak z trouby a nechte ho odpočinout 10 minut, než ho nakrájíte. Nakrájejte na tenké plátky pomocí ostrého nože. Podávejte s bramborami nebo jinou zeleninou na straně a ozdobte čerstvými bylinkami.