Recepty

Recepty z párků: 4 chutné pokrmy a jak na ně

Recepty z párků: 4 chutné pokrmy a jak na ně

Máte chuť na párky a už vás nebaví, když si je klasicky ohřejete a k tomu přikusujete rohlík? Nachystali jsme si pro vás lehké a zároveň chutné recepty z párků.

Hot dog

  • Hot dog je klasický rychlý pokrm, který se skládá z vařených párků umístěných v podélně rozkrojeném rohlíku. Vařte párky v osolené vodě.
  • Během vaření rozkrojte rohlíky na poloviny tak, aby byly rohlíky spojené na jedné straně.
  • Můžete se do rohlíku přidat hořčici nebo kečup.
  • Po uvaření párků je vložte do rozkrojených rohlíků. Můžete přidat další přílohy podle své chuti, například sýr, cibulku nebo zelí.

Párky v těstíčku

Připravte si kynuté těsto nebo použijte hotové těsto z obchodu a nechte jej vykynout. Mezitím předehřejte troubu na doporučenou teplotu pro pečení těsta. Umyté a osušené párky nakrájejte na menší kousky. Rozválejte kynuté těsto na plát o tloušťce přibližně 0,5 cm. Nařízněte těsto na úzké pruhy, které budou stačit na zavinutí kolem kousku párku. Zabalte každý kousek párku do připravených pruhů těsta tak, aby byl párek zcela zakrytý. Pečte párky v těstíčku v předehřáté troubě na 180°C do zlatavé barvy.

Corn dog

Párky napíchněte na špejli. 180 ml mléka, 2 vejce, 150g hladké mouky, 3 lžíce cukru krystalu, 10g prášku do pečiva, sůl a 90g kukuřičné mouky smícháme na husté těstíčko. Párky namočíme do těstíčka a ihned klademe do rozpáleného oleje, smažíme dozlatova. Poté osmažené párky vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku. Corn dogy konzumujeme s kečupem nebo hořčicí.

Frankfurtská polévka

Ve velkém hrnci rozehřejte máslo nebo olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova. Přidejte nakrájené brambory, mrkev, petržel a celerový kořen do hrnce s cibulí. Osmažte zeleninu asi 5 minut, aby změkla. Přilijte zeleninový nebo kuřecí vývar do hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit na mírném plameni asi 15-20 minut. Přidejte nakrájené Frankfurtské párky do polévky a nechte vařit dalších 5 minut, dokud se párky neohřejí. Ochutnejte polévku a případně dosolte a dochuťte podle své chuti. Na závěr posypte polévku nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

Shrnutí

V článku jsme zmínili 4 chutné recepty z párků a postupy, jak je připravit. Kromě klasického hot dogu až po Frankfurtskou polévku si určitě najdete to své.