Čekáte návštěvu nebo jen chcete udělat radost rodině luxusní buchtou? Pak vyzkoušejte tiramisu. Tuto pochoutku, kterou nemusíte péci a připravíte ji velmi snadno, si zamiluje celá rodina i vaše návštěva. Jak na její přípravu:
Recept na přípravu tiramisu
Suroviny pro přípravu:
- 1 kelímek (250 ml) smetany na šlehání
- 500 g mascarpone
- 150 g moučkového cukru
- větší šálek silné hotové kávy bez logru
- kakao nebo nastrouhaná hořká čokoláda
- dlouhé cukrářské piškoty
Postup přípravy:
- Pomocí elektrického šlehače vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a do směsi zašlehejte mascarpone.
- Připravte si silnou kávu, bez logru. Můžete do ní přidat trochu kávového nebo mandlového likéru
- Cukrářské piškoty namáčejte do hotové vychladlé kávy a vyrovnávejte je do skleněné zapékací mísy.
- Vrstvíte postupně piškoty namočené v kávě a krém. Končíte vrstvou krému.
- Vrstvu krému posypete kakaem nebo postrouhanou čokoládou.
Hotový navrstvený dezert nechte nějakou dobu uležet v lednici. Ideální je přes noc.
Ovocná variace
Místo kávy můžete použít rozmačkané ovoce. Ideální jsou maliny, jahody, ostružiny nebo borůvky. Zkrátka ovoce, které pustí šťávu. Připravené ovoce rozmačkejte s trochou vody nebo mléka a do připravené směsi namáčejte cukrářské piškoty. Ty do misky prokládejte s krémem. Místo kakaa nebo čokolády můžete na dozdobení použít rozmačkané kousky ovoce.
Tiramisu do skleničky
Dezerty ve skle se těší velké oblibě. Ptáte se, proč? Je to jednoduché. Jsou dokonale skladné. V lednici nezaberou tolik místa. Vypadají luxusně a také skvěle chutnají. Můžete je mít připravené hned a třeba den dopředu. Potěšíte jimi nejen rodinu, ale i případnou návštěvu. Připravit si můžete různé varianty. Jednou z nich je právě tiramisu. Připravíte jej stejně jako v předešlém receptu, jen s tím rozdílem, že jej nevrstvíte do skleněné zapékací mísy, ale do malých skleniček. Tak s chutí do toho. Překvapte svoji rodinu nebo návštěvu. Určitě je tímto lahodným kouskem potěšíte.