Horoskopy

Nemoc podle horoskopu: Kdo má nejvíce předurčeno být zdravý?

Nemoc podle horoskopu: Kdo má nejvíce předurčeno být zdravý?

Věříte na horoskopy a jejich vliv na naše zdraví? Astrologie neomylně naznačuje, že některá znamení zvěrokruhu jsou náchylnější k určitým chorobám a zdravotním potížím. Která znamení se naopak mohou těšit na vždy pevné zdraví a maximální odolnost vůči nemocem všeho druhu?

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Mezi jedny z nejsilnějších a tím pádem i zdravotně nejodolnějších znamení zvěrokruhu jsou bezesporu Lvi. Je pro ně typické, že se rádi chlubí svou nezranitelností, zůstávají tedy veselí do poslední chvíle, i když jsou vážně nemocní.  Obecně vzato příroda obdařila Lvy dobrým zdravím, nicméně jsou náchylní ke kardiovaskulárním onemocněním.

Pro posílení srdce se Lvům doporučuje pravidelně absolvovat přiměřenou fyzickou aktivitu, zejména procházky na čerstvém vzduchu. Optimistické a příjemné prostředí jim zas pomůže vyrovnat se se stresem a zdravý spánek jim dokáže udržet produktivitu. Je nicméně klíčové, aby byli k sobě pozornější a neignorovali varovné signály těla. Protože jejich pocit o nesmrtelnosti nakonec může hrát i proti nim.

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

Kupodivu zdraví Kozorohů mnohdy nesouvisí s jejich věkem. V dětství patří mezi průměrně zdravé a nemoci se jim nevyhýbají, ale ve stáří zůstávají zdraví, veselí a aktivní. 

Je ale zásadní, aby Kozorohové neustále používali svůj intelekt chtivý dojmů a aby nepropadli skleslosti, ale zároveň aby zbyteně neplýtvali energií. Často mívají nedostatečnou a nepříliš zdravou stravu, proto by měli jíst pestřejší stravu. Zdravotní horoskop rovněž doporučuje více procházek, zejména po vydatném jídle, a také si najít aktivního koníčka, který jim umožní uvolnit energii a zmírnit nervové napětí.

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Panny zaslouženě a neoddiskutovatelně zaujímají první místo v našem žebříčku nejzdravějších znamení zvěrokruhu. Rády mají vše pod kontrolou, zdraví nevyjímaje, takže nemoci většinou nepřehlédnou. Panny se o sebe vždy perfektně starají a mají závazek ke správné výživě a aktivnímu životnímu stylu.

Pravda nicméně zůstává i to, že toto znamení se vyznačuje zvýšenou podezřívavostí a je poněkud náchylné k hypochondrii, takže se někdy samo vyléčí dodržováním zbytečně přísných diet nebo se uchýlí k pochybným doporučením alternativní medicíny.