KrásaMóda

Vánoční styling pro baculky: Módní tipy a triky pro větší bříško 

Vánoční styling pro baculky: Módní tipy a triky pro větší bříško 

Blíží se vánoční období a s ním přichází také otázka – co si obléknout? Pro mnoho baculek a žen s větším bříškem může být výběr vhodného vánočního outfitu stresující. S několika jednoduchými módními tipy a triky však můžete vytvořit stylový a pohodlný vzhled, který zdůrazní vaše kladné stránky a zakryje nedokonalosti. Jak? Čtěte dále, poradíme vám praktické rady, jak vytvořit perfektní vánoční styling pro baculky.

Šaty, které lichotí vaší postavě 

Klíčem k úspěšnému vánočnímu outfitu je nalezení šatů, které lichotí vaší postavě. Pro baculky mohou být vhodné šaty s rozparkem, který upoutá pozornost a vytvoří efekt zeštíhlené siluety. Vhodné mohou být také šaty s řasením v oblasti pasu nebo šaty s hlubokým výstřihem, který nechá vyniknout váš dekolt a ňadra.

Vhodnou volbou jsou šaty, které upoutají pozornost na váš dekolt
Vhodnou volbou jsou šaty, které upoutají pozornost na váš dekolt

Nevíte, jaký střih zvolit? Nechejte si vyrobit šaty na míru

Pokud si nejste jistá se správným střihem, zajděte si ke krejčové a nechejte si ušít šaty na míru, které zdůrazní vaši ženskost a skryjí eventuální nedostatky. Šaty s rozšířeným pasem nebo nařasením přes břicho mohou vytvořit elegantní siluetu, zatímco elastické materiály poskytnou pohodlí.

Zvolte pod šaty vhodné spodní prádlo

Jestliže přeci jen zvolíte upnutější model šatů, pak si dejte záležet na výběru spodního prádla. Máte-li vyzkoušené stahovací spodní prádlo, pak bude pod takové šaty ideální volbou. Nedoporučujeme jej ale v případě, že jste si takové prádlo ještě nevyzkoušela. Některé levnější kousky totiž nemusí být vůbec pohodlné.

Vánoční styling můžete doplnit stahovacím spodním prádlem
Vánoční styling můžete doplnit stahovacím spodním prádlem

Správný střih a velikost oblečení hraje klíčovou roli 

Vyhněte se příliš těsným střihům a oblečení, ve kterém by vám později ani nebylo pohodlně. Raději sáhněte po střizích, které jsou v oblasti břicha volnější, ale zároveň vytvářejí přitažlivý efekt. Áčkové šaty nebo tuniky s výstřihem do V jsou skvělou volbou, protože opticky prodlužují postavu.

Využijte sílu barev a vzorů

Využijte sílu barev a vzorů k tomu, abyste přesměrovali pozornost od bříška jinam. Vážnější barvy a vzory v oblasti břicha mohou pomoci vytvořit iluzi optického zúžení. Kromě toho, odvážnější vzory na horní části těla mohou poutat pohled a vyvolat dojem rovnováhy.

  • Vsadit můžete například na šaty bez jednoho ramínka nebo na model, který v horní polovině těla odhaluje části kůže.

Doplňky a vrstvení – největší přítel všech baculek

Doplňky mohou být váš nejlepší přítel. Přidáním nápaditých šperků nebo stylového pásku na pasu určitě neuděláte chybu. Naopak takto dodáte vášnivý akcent k celkovému vzhledu. Efektivním trikem může být také vrstvení – například nošení lehčího svetru či šály, která odvádí pozornost od bříška.

  • Pořiďte si pro vánoční styling okouzlující pásek s třpytivými detaily. Podtrhne vánoční atmosféru a navíc dodá zajímavý prvek do oblasti vašeho pasu. 

Komfortní obuv, nebo boty na podpatku?

Pokud nejste zvyklá chodit v botách na podpatku, pak se jim během vánočního období spíše vyhněte. Raději zvolte pohodlnou obuv nebo vsaďte na elegantní boty s nižším podpatkem, které mohou být stejně stylové a přidají vám na komfortu při vánočním oslavování.

Boty na podpatku volte jen v případě, že v nich umíte chodit a jsou vám pohodlné
Boty na podpatku volte jen v případě, že v nich umíte chodit a jsou vám pohodlné