Topinky se doma často podávaly ve chvíli, kdy bylo potřeba zužitkovat starý chleba, který by byla škoda vyhodit. Dneska si ale topinku rádi připravíme i tak, zkrátka když dostaneme chuť. Ozdobit se totiž dá čímkoli – ve hře není jen česnek a nastrouhaný sýr. My vám přinášíme recept na směs na topinky z cukety a rajčat. Ochutnáte?
Směs na topinky z cukety a rajčat: tento recept budete milovat!
Pokud i u vás doma představují topinky super pochutinu (nebo i způsob, jak zužitkovat starší pečivo), pak jste tady správně. Vyzkoušejte naši směs na topinky z cukety a rajčat. Na přípravu je velice jednoduchá a svou chutí dokáže ohromit i toho nejnáročnějšího strávníka s pořádně vybíravým jazýčkem.
Na přípravu potřebujete:
- 1,5 kg cukety
- 4 středně velké cibule
- 125 ml oleje
- 400 g rajčatového protlaku
- 3 lžíce cukru
- 3 lžičky soli
- 6-8 stroužků česneku
- 5 lžic worchesterové omáčky
- 2 lžíce červeného vinného octa
Jak připravit dokonalou směs na topinky?
Připravit směs na topinky z cukety a rajčat zvládne úplně každý. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kolečka a orestujte ji na rozpáleném oleji. Poté přidejte najemno nasekaný česnek a nahrubo nasekanou cuketu. Vše osolte a promíchejte po dobu asi pěti minut.
Poté přidejte zbylé suroviny a vše společně vložte do trouby, kde nechte péct na 200°C po dobu asi 40 minut. Mezitím několikrát promíchejte.
Vytvořte si skleničky s chutnou směsí
Hotovou směs můžete samozřejmě ihned podávat spolu s opečeným chlebem. Vykouzlíte tak chutnou svačinu i vydatnější večeři, na které si smlsne celá rodina.
Směs na topinky z cukety a rajčat také můžete nalít do skleniček a zavíčkovat, uchovat si tak zásoby pro chvíle, kdy vás opět bude honit mlsná na něco dobrého. Nebo na okamžik, kdy se na vás z chlebníku bude usmívat starší chleba, který už bude volat, abyste jej konečně zužitkovali.