Horoskopy

Tato znamení mají sklony k depresím: 3 věčně nešťastní jedinci

Tato znamení mají sklony k depresím: 3 věčně nešťastní jedinci

V astrologii se předpokládá, že některá znamení zvěrokruhu mají na základě svých vlastností, chování a emočních sklonů vrozené sklony k trochu pochmurnějšímu vnímání života: jinými slovy – tato znamení mají sklony k depresím. Podívejte se, která to jsou.

Tato znamení mají sklony k depresím

  • Kozoroh
  • Vodnář
  • Ryby

Kozoroh: Vnitřní boj s perfekcionismem

Kozorozi jsou známí svou ambiciózní povahou, silnou pracovní morálkou a touhou po úspěchu. Pod tímto zevnějškem se však skrývá sklon k sebekritice a neustálý pocit nedostatečnosti. Tlak, který na sebe vyvíjejí, aby splňovali vysoké nároky – a to jak na sebe kladené, tak ovlivněné společenskými očekáváními – může vést k ohromnému stresu a trvalému pocitu, že nikdy nejsou dost dobří, což u nich nakonec můžete vyvolat dokonce i depresivní epizody.

Vodnář: Tíha neviditelného stresu

Vodnáři jsou často vnímáni jako klidní a odtažití, ale tato zdánlivá odtažitost je může neúmyslně vystavit značnému stresu. Jejich touha udržovat s každým přátelské vztahy je může tlačit k tomu, aby na sebe brali nadměrnou zátěž, aniž by vyjádřili svůj vnitřní neklid a následné hromadění nezvládnutých úkolů nebo náhlých povinností je může zahltit a způsobit prudký nárůst hladiny stresu. To vše může nakonec vést až k depresivním pocitům, které bohužel většinou bez pomoci zvenčí nezvládnou.

Ryby: Emocionální přetížení

Ryby sice navenek působí odtažitě a vyrovnaně, ale uvnitř často zápasí s vírem emocí. Jejich vysoká úroveň intuice znamená, že vstřebávají množství emocionálních informací najednou – a to pro ně nemusí být právě dobré. Tento příval emocí totiž může v kombinaci s jejich empatickou povahou vést k citovému vyčerpání. Tento nedostatek sebezáchovy u nich může přispět k pocitům zmatku, pochybnostem o sobě samých, a nakonec i k depresi. A pokud u sebe tyto tendence zpozorují, určitě by měly vyhledat odbornou pomoc.