Horoskopy

Plačky podle znamení: 2, která se při jakékoli krizi uchylují k slzám

Plačky podle znamení: 2, která se při jakékoli krizi uchylují k slzám

Slzy jsou univerzálním jazykem emocí, který odhaluje hloubku pocitů, jež slova často nedokážou vyjádřit. V oblasti vyjadřování emocí slouží pláč jako mocný nástroj, který vyjadřuje celou škálu pocitů od zranitelnosti až po manipulaci. A právě k té druhé možnosti silně inklinují plačky podle znamení, které se dokážou rozplakat i při tom nejmenším problému.

Plačky podle znamení

Mezi znameními zvěrokruhu je Rybám a Rakům připisováno, že mají nejblíže k využívání slz jako manipulativní taktiky.

  • Rak
  • Ryby

Rak: Dramatické výkyvy nálad a citový nátlak

Rak, věrný své povaze, často zažívá extrémní výkyvy nálad a vystavuje tak sebe i ostatní poměrně prudkým emocionálním turbulencím. Své požadavky na náklonnost a pozornost si často vynucuje doslova dětinským a tvrdohlavým chováním. Může se tak uchýlit k trucování, provokacím a dokonce i k slzám. To vše mu slouží jako prostředek citové manipulace, který používá vždy, když není po jeho.

Ryby: Sny, iluze a viktimizace

Plačky ve znamení Ryb se často ponoří do svých přání a iluzí a mylně je považují za realitu. Bojují s nastavením hranic, věčně se představují jako oběti, nesou v sobě auru melancholie a věčné bolesti. Jejich sklon k pobývání v jejich citovém světě je může docela ovládnout, což vede k jejich tendenci snadno podléhat citovým zmatkům. Často proto pláčou a ani nevědí proč. Jakmile však zjistí, že tato taktika na jejich okolí funguje, začnou ji beze studu využívat vždy, když to jen půjde.

Jak reagovat na chování plaček

Při konfrontaci s těmito znameními je zásadní reagovat s empatií a soucitem. Je nezbytné uznat a potvrdit emoce, které se za slzami skrývají, a zároveň zachovat zdravé hranice, v nichž nebudete mít pocit, že vás někdo k něčemu nutí. Budete-li v tomto odhodlání důslední, přestanou na vás plačky svými emocemi velmi brzy útočit. Pochopí totiž, že jim to nic nepřinese.