Krása a módaMóda

Nejhezčí šály pro zimu 2023: 3 tipy na materiál, barvu i styl

Nejhezčí šály pro zimu 2023: 3 tipy na materiál, barvu i styl

ima je tu v celé své kráse a vy možná toužíte po jediném –⁠  aby vám bylo krásně teploučko. Doma si můžete zatopit v kamnech, ale co venku? Poradíme vám, jak se zahřát i na procházce nebo cestou do práce. Kromě kvalitního vlněného kabátu vás s tím pomůže i pořádná šála. Víme, jakou letos pořídit.

Kvalitní materiály

Chcete-li, aby vás šála opravu hřála, sáhněte po nějaké, která je vyrobena z kvalitního přírodního materiálu. Doporučit můžeme vlnu, kašmír nebo alpaku.

Kašmírové šály jsou velmi příjemné a hebké, jsou vyrobeny z vlny koz kašmírských. Tyto šály o něco dražší, ale určitě se vyplatí do nich investovat. Podobné je to i se šálami z merino vlny. Také jsou také o něco dražší než šály klasické, ale jejich výhody jsou nesporné. Příjemně se s nimi budete cítit například i tehdy, když se zpotíte.

Speciální tip pro vás: Trend udržitelné módy pokračuje. Zapomeňte tedy na polyester a vybírejte šály z materiálů, které jsou šetrné k životnímu prostředí.

Barevné šály

V letošním roce jsou naprostým hitem černé dlouhé kabáty. Frčí i další klasické kousky, jednoduché střihy a minimum zdobení. To vše nahrává doplňkům. K jednoduchým outfitům v základních barvách můžete lehce kombinovat barevné a výrazné doplňky.

Šály tedy letos volte barevné, klidně i vzorované (nejlépe kárované). V ideálním případě laďte šály do barvy svetru, který máte na sobě. Kombinace tón v tónu jsou moderní a žádané.

Speciální tip pro vás: Barvy, které vládnou letošní zimě jsou odvážné. Najdete mezi nimi nebesky modrou, žlutou, olivově zelenou i ohnivě červenou. Vyberte si, jaká vám sedí nejvíc.

Stylové šály pro letošní zimu

Pokud je vám neustále zima, určitě vás potěší, že letos jsou v módě oversized šály. Čím větší šálu nebo pléd v obchodě najdete, tím lépe. A že pléd připomíná spíše deku? Nevadí, klidně se do něj zahalte celá.

Pokud koupíte klasickou šálu, přehoďte ji pouze kolem krku a nechte viset dolů. Chcete-li, slaďte šálu s čepicí. Je to letos trendy. Naopak příliš v módě letos nejsou plédy a šály s třásněmi na koncích. Rovné zakončení je vhodnější.

Speciální tip pro vás: Inspirujte se u zpěváka Lennyho Kravitze, který nadrozměrné šály přímo miluje.