Horoskopy

Spratci podle znamení: 3 rozmazlenci, se kterými to není jednoduché

Spratci podle znamení: 3 rozmazlenci, se kterými to není jednoduché

Astrologie proniká do složitých osobnostních rysů jednotlivců a upozorňuje na různé vlastnosti lidí – včetně toho, jak rozmazlená umí v některých případech být. Jsou to takoví spratci podle znamení, kteří si občas myslí, že si mohou dovolit skoro cokoliv.

Spratci podle znamení

  • Beran
  • Rak
  • Střelec

Beran (21. března – 20. dubna)

Lidé narození ve znamení Berana jsou zvyklí být středem pozornosti. Nepatří k těm, kteří by brali ohled na preference a zájmy ostatních, naopak mohou být považováni za rozmazlené spratky ve všech směrech. Vyžívají se ve zvláštním zacházení, a když jsou hýčkáni nebo je o ně postaráno jakkoliv nadstandardně, vychutnávají si pocit, že jsou středem něčího světa – a rozhodně se ho nemíní jen tak vzdát.

Toto láskyplné zacházení v dětství posiluje jejich pocit důležitosti a uspokojení – ovšem pokud se k nim bude takto jejich okolí chovat i v dospělosti nebo včas nenastaví hranice, mohou se změnit ve spratky opravdu nesnesitelné, které jen tak někdo do latě nepostaví.

Rak (21. června – 22. července)

Pro lidi narozené ve znamení Raka je hýčkání a péče opravdu příjemným zážitkem. Velmi si ji užívají a cení si toho, že jsou příjemci láskyplných gest. Pocitu, že jsou milováni a zbožňováni, si nesmírně váží a cení si každého okamžiku, kdy jsou rozmazlováni.

Mnohdy se však vyžívají v představě, že se o ně někdo jiný stará a upřednostňuje jejich potřeby před těmi svými. A pokud se této představy chytí, mohou se na ni upnout a změní se v sobecké a sebestředné jedince. A odtud je k tomu správnému „spratkovství“ opravdu už jen krůček.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Střelci se podobají rozmazleným dětem; nikdy se totiž zcela nesmíří s myšlenkou, že je někdo jiný středem pozornosti. Mají vrozenou zálibu v rozmazlování a péči a ke své spokojenosti tuhle „libůstku“ prostě potřebují.

Vyžívají se v tom, když jsou rozmazlováni a někdo se stará o jejich potřeby – sami jsou však pro to ochotní udělat jen málo. A protože chtějí, aby bylo vždy po jejich (bez ohledu na potřeby jejich okolí), patří i oni mezi opravdové spratky, kterým se jejich okolí mnohdy raději vyhýbá.