Krása a módaVlasy

Barva na vlasy pro starší dámy: 3 podzimní kombinace

Barva na vlasy pro starší dámy: 3 podzimní kombinace

V pozdějším věku může být těžké sladit svou vizáž s tím, jak se cítíte. Ačkoliv váš mladistvý duch zůstává nedotčen, přibývající roky zanechávají na tělesné schránce své stopy. Skryjte chytře šediny pod barvu, která dodá vaší tváři jiskru, zvýrazní oči a potlačí projevy stárnutí. Využijte tento podzim jako restart svého vzhledu s některým z našich tipů.

Elegantní bruneta: Bronzově čokoládová

Pro přírodní brunetky může být obtížné si ve vyšším věku udržet původní barvu. Tmavší hnědá obvykle zdůrazní nedokonalosti pleti, jako jsou vrásky, pigmentové skvrny a kruhy pod očima, a navíc dodá přísnější výraz. Ideální volbou se tak může stát čokoládově hnědá zjemněná bronzovými tóny. Tato podzimní kombinace působí svěže, přirozeně a lichotivě prohřeje pleť. Abyste si ve vlasech udržela jiskřivý bronz, aplikujte fixační sprej s vysokým leskem.

Tip na účes: K nové barvě byste si neměla zapomenout pořídit i nový účes. Vyzkoušejte například texturovaný bob, který napomáhá vytvořit objem. 

Svěží blondýnka: Plavá s tmavšími odrosty

I když podzim tradičně přeje hnědé a měděné, letošním hitem jsou různé odstíny blond inspirované filmovou Barbie Margot Robbie. Pokud se cítíte dobře jako blondýnka, není důvod tuto barvu na podzim měnit. Aktualizujte svůj vzhled pomocí jasnější blond s tmavými kořínky. Trend blond balayage zajistí, že vaše vlasy získají v délkách rozměr a texturu a navíc budou působit přirozeně mladistvě. Přestože tato úprava vyniká nízkou potřebou údržby, nezapomínejte pravidelně používat fialový šampon jako prevenci vzniku nežádoucích mosazných odstínů.

Tip na účes: Dopřejte svým vlasům nový vzhled s šikmým bobem do podkovy. Zkrácená délka na šíji dodá střihu objem a vám ubere roky.

Stylová zrzka: Měděná balayage

Měděné odstíny jsou od jara 2023 jednou z nejmódnějších vlasových barev. Tak proč je nespojit s dalším oblíbeným trendem – balayage? Pokud jste si myslela, že se balayage hodí jen pro blondýnky a brunetky, jste na omylu. Tento vlasový styl vytvoří rozměrnou strukturu i s měděnými tóny. Pro zajištění dlouhotrvající barvy investujte do kvalitního šamponu pro barvené vlasy, který zpomalí vymývání barvy. 

Tip na účes: Změna barvy si přímo žádá změnu účes. Hravý a téměř bezúdržbový pixie střih vám umožní si zachovat styl i ve vyšším věku.