Krása a módaVlasy

Jak si prostříhat vlasy: NEJLEPŠÍ návod na domací prostříhání

Jak si prostříhat vlasy: NEJLEPŠÍ návod na domací prostříhání

Každá žena touží pro krásných lesklých a hustých vlasech. Příliš husté vlasy, které se neustále zacuchávají a nejde je dobře rozčesat, také nejsou velká výhra. Proto je potřeba jim dopomoci jednoduchým prostříháním. Prostříhání vlasů neslouží ke změně délky vaší hřívy, ale dodá účesu úplnost, vzdušnost a plynulejší přechody.

Proč vlasy prostříhat

Extra husté vlasy si žádají pravidelné prostříhání, které oživí váš účes. Prostříhání délek vlasů a konečků se provádí několika způsoby. Nejjednodušší na domácí prostříhání je použití efilačních nůžek. Jejich účelem je ztenčit a odlehčit zatížené délky.

Pro majitelky jemných vlasů není tato metoda vhodná. Ještě větším ztenčením můžete vytvořit nežádoucí efekt, kdy vlasy působí, jako by byly otrhané. Další metody prostříhání vám provede zkušený kadeřník nebo kadeřnice.

Výběr nůžek

Důležité je pořídit si vhodné efilační nůžky. Což jsou speciální nůžky, které jsou vybaveny dvěma čepelkami, jedna z nich je opatřena zoubky ve tvaru písmene V. Obecně platí, že čím více zubů efilační nůžky mají, tím jemnější bude výsledek. Pravidla pro výběr nůžek pro prostříhávání vlasů doma jsou poměrně jednoduchá. Nůžky vám musí padnout dobře do ruky. Při výběru si všímejte jejich tvaru a materiálu.

Jak prostříhat vlasy doma

Prostříháváme zásadně suché vlasy. Efilační nůžky nikdy nepoužíváme na mokro a přímo u kořínků. Vlasy si rozdělte na jednoltivé sekce a začnete stříhat od poloviny délek ke konečkům tak, jak potřebujete. Nůžky používejte s rozvahou, abyste požadovaný výsledek nepřehnali.

Tuto metodu je dobré neprovádět příliš často, aby nedošlo k poškození struktury vlasů. Nejlepší je provádět ji každé 2 až 3 měsíce. Některým ženám postačí například i jednou za půl roku podle hustoty a délky vlasů.