Horoskopy

Největší zvířecí kamarád dle horoskopu: Který pes se k vám hodí?

Největší zvířecí kamarád dle horoskopu: Který pes se k vám hodí?

Každé znamení zvěrokruhu je charakteristické nějakými vlastnostmi. Stejně tomu je i u různých psích plemen. Jaké je vhodné právě pro to vaše znamení?

Beran

Beran je energický a sportovně založený. Rozhodně tedy nebude chtít žádného gaučáka. Potřebuje psa, který s ním bude držet krok. Mezi takové patří border kolie nebo kolie dlouhosrstá, dobrman, ovčák nebo dalmatin.

Býk

Miluje krásu a ladnost. Vhodným plemenem je afgánský chrt nebo laskavý a důstojný baset. Býk má širokou rodinu, kterou rozšíří také třeba přátelský labradorský retrívr. Soulad s tímto znamení naváže i klidný a stabilní buldok.

Blíženci

Jsou přátelští a živí, dávají přednost společnosti. Obdobně je naladěný labrador. Ten velmi rád navazuje nové známosti. Podobnou povahu má bígl. Společensky naladěná je border kólie. Navíc je chytrá a zvídavá.

Rak

Rak vytváří hluboké vztahy. Stejně to má také rotvajler, který je jinak ke svému okolí velmi rezervovaný. Rodinně založenému Rakovi bude vyhovovat také plemeno pomeranian, které je klidné, laskavé a má široké srdce.

Lev

Miluje pozornost a tak je pro něj ideální volbou mops. I když je to plemeno svéhlavé, svého páníčka zbožňuje a je mu oddáno. Dobrým společníkem bude také dalmatin nebo čau-čau. Lev ocení i přátelskou povahu, kterou má jezevčík.

Panna

Panna je puntičkář. Hodí se k ní čivava nebo pomeranian. Jsou to chytrá plemena, které může snadno vytrénovat. Dostatek inteligence má i bígl.

Váhy

Oceňují krásu a eleganci. Mají rády klid. Hodí se k nim shih-tzu, který je mazlivý, přátelský a společenský. Odpočinek, stejně jako Váhy, miluje golden retrívr nebo kavalír.

Štír

Štír rád dělá dojem. To mu umožní pyrenejský horský pes. Štír vládne pevnou rukou a tak mu nebude dělat problém ani stafordšírský teriér. Ten ocení jak lásku, tak poctivý trénink.

Střelec

Toto přátelské znamení má rádo společnost a legraci. Ideální volbou pro něj bude zlatý retrívr. Ten má podobné zájmy. Podobně je nastavený také bígl nebo pudl. Z menších ras je to jorkšír.

Kozoroh

Toto znamení je klidné, proto potřebuje i klidného psa. Vhodnou volbou je velký knírač nebo jezevčík. Obě plemena jsou inteligentní a snadno se dají vycvičit. Kozoroh je také znamení pracovité. Touto vlastností oplývá belgický ovčák.

Vodnář

Vyhledává živější plemena, která mají vlastní osobnost. Dobrou výzvou je australský ovčák. Toto plemeno je hravé a aktivní. Obdobně nastavená je border kolie.

Ryby

Samy jsou obětavé, potřebují však psa, který jim bude neustále k dispozici. Dobrou volbou je bernardýn nebo anglický buldok. Citlivou a vnímavou povahu podpoří výmarský ohař.